STANOJE, OVO TI NIJE TREBALO! NISAM TOLIKI PATRIOTA DA RAZMIŠLJAM O SRPSKOM FUDBALU: Bitan mi je samo Partizan!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • STANOJE, OVO TI NIJE TREBALO! NISAM TOLIKI PATRIOTA DA RAZMIŠLJAM O SRPSKOM FUDBALU: Bitan mi je samo Partizan!

Aleksandar Stanojević pred meč Partizan - Dunajska Streda ima puno samopouzdanje u kvalitet svog tima.

Fudbaleri Partizana u četvrtak imaju svoj evropski debi u novoj sezoni. I to ne bilo kakav, pošto će na stadionu u Humskoj na meču protiv Dunajske Strede po prvi put posle gotovo godinu i po dana biti i - navijači!

Crno-beli u okviru 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu dočekuju slovački klub u nadi da će to biti samo početak njihovog puta ka grupnoj fazi.

Dan pre utakmice, Partizan je predstavio novi dres, a trener Aleksandar Stanojević istakao je da njegova ekipa jedva čeka da istrči na stadion u Humskoj.

"Srećni smo i uzbuđeni što posle godinu i nešto igramo pred navijačima. Imali smo situaciju na Karađorđu gde smo svi doživeli emotivno utakmicu zbog povratka navijača. Jedva čekamo da počne meč, od kadrovskih problema samo je Obradović van tima zbog povrede sa priprema. Svi ostali smo spremni i nadamo se da će sve ići u dobrom smeru", počeo je Stanojević, koji je istakao da je pravilo ukidanja gola u gostima pozitivno.

"Sigurno da je lakše za domaće ekipe, mislim da je to prava stvar za fudbal i da je za boljitak. Moći će da se igra otvorenije i sa više rizika na domaćem terenu."

Upitan je i o šansama ostalih srpskih klubova u Evropi, ali time nije želeo da se bavi.

"Nisam toliki patriota da razmišljam o srpskom fudbalu. Gledam kako da Partizan ode dalje. Ljudi koji vode srpski fudbal bi trebalo da se bave tim stvarima. Imali smo utakmicu u subotu, naredna je sutra, zatim za tri dana... Još kad bih se bavio srpskim fudbalom.... Nama želim sve najbolje."

Dunajska Streda stiže iz Slovačke i nezgodan je rival na samom startu kvalifikacija.

"To je zemlja u fudbalskom usponu i tim koji je sastavljen uglavnom od internacionalaca. Trener im je iz Mađarske i igraju u sistemu 3-5-2. Promenili su sistem tokom priprema, podsećaju na reprezentaciju Mađarske. Spremni smo i znamo odakle nam preti opasnost. Doveli su dva nova igrača koji se uklapaju u njihov sistem. Oprezni smo i verujemo u nas. Igrali smo dobro, u dobrom smo momentu i sa samopouzdanjem ulazimo u meč. Sa dosta igrača napadaju i nema tu iznenađenja za nas."

Stanojević nije želeo da otkriva u kom sastavu će igrati u odnosu na meč protiv Proletera, kada su u 28. minutu već imali prednost 4:0.

"Da ne otkrivamo baš sve, ali igrali smo baš dobro. Ako bude promena, biće minimalnih. Igraju se dve utakmice, imamo i drugo poluvreme. Imamo strategiju za sve što može da nam se desi tokom meča i igraće oni koji su pokazali da su u najboljoj formi u ovom trenutku. Teško je da ćemo tako početi (kao protiv Proletera, prim.aut), imali smo izuzetnu energiju i teško je ponavljati se na tom nivou. Radimo ka tome, tako se ponašamo i to nam daje samopouzdanje."

Na pitanje hoće li se Partizan nametnuti ili prilagoditi rivalu, trener crno-belih je jasan.

"Mi imamo prepoznatljiv stil igre i nastavili smo sa time što smo do sada radili. Svaka ekipa na svetu želi da nametne svoj stil i ni mi ne želimo da se prilagođavamo njima. Igraju specifično u 3-5-2, probaćemo da iskoristimo njihove slabosti. Vi želite da napadnete visoko, pa vas protivnik vrati pa ispadne da se branite... Posle utakmice ćemo videti ko se kome nametnuo."

Ukoliko Partizan eliminiše Dunajsku Stredu, naredni rival najverovatnije će biti ruski Soči.

"Premijer liga Rusije je izuzetno jaka i mislim da su oni na tri boda od drugoplasirane ekipe, a ispred CSKA. Ispratili smo to, ali nismo se bavili njima. Imali smo jak žreb i po koeficijentima i za mene je to iznenađujuće jak žreb. Mi kao nosioci smo dobili jake protivnike i u pod-grupama pre žreba, ali ne razmišljamo o tome još", zaključio je Stanojević.

Sada je fokus samo na Slovacima - Humska i navijači čekaju Partizan na evropskom debiju!

Mondo

Komentari