TERZIĆ: ONAJ KO KUPI JOVELJIĆA DOBIĆE ZLTNI GRUMEN: Dierktor Zvezde Zvazdan Terzić otkrio planove crveno-belih!

    Podeli
  • TERZIĆ: ONAJ KO KUPI JOVELJIĆA DOBIĆE ZLTNI GRUMEN: Dierktor Zvezde Zvazdan Terzić otkrio planove crveno-belih!

Milojević u Kini, Zvezda traži trenera, Kome klupa crveno-belih…Samo su neki od naslova viđenih poslednjih dana u medijima. Da li Milojević odlazi, odnosno da li Crvena zvezda zaista traži novog trenera pitamo onoga ko o tome najviše i najbolje zna – generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

–Sezona nije gotova, završava se 23. maja finalnom utakmicom kupa, i ne vidim nikakakv razlog da pričamo o treneru Zvezde dok sezona traje. Osim toga, naš sadašnji trener ima ugovor još godinu dana – rekao je Terzić na početku razgovora za Maxbet.

Šta je sa prodajom novog bisera Dejana Joveljića?

-Prodaćemo ga ako bude adekvatne ponude. Ne bih o ciframa, ali ako ga neko kupi, za te pare dobiće grumen zlata…

I Jović je bio grumen zlata. Da li vam je danas žao što ste ga prodali za relativno male pare?

-Čude me takva pitanja…Da li Radniku iz Bijeljine treba da bude žao što je Jovića nama prodao za 30.000 evrata ? Ili Maritimu što je Kristijana Ronalda dao Sportingu za 200.000 evra? To su neke zakonitosti fudbalskog tržišta, a nema uvek garancije da će svaki talenat, ma koliko bio veliki, postati i velika zvezda. Mi smo prodajom Jovića tada spasili klub. Imali smo dugove, 150 sudskih sporova, pretilo nam je oduzimanje bodova i prebacivaje u niži rang…Lako je nekome sada da sa naknadnom pameti priča kako Luka Jović vredi 60 miliona.

Otkrili ste da je dug Crvene zvezde sveden na 14 miliona evra? Da li je glavna stavka u smanjenju duga prodaja igrača ?

-Mi smo ponosni na ono što smo proteklih godina uradili i na sportskom planu i na planu stabilizacije kluba. Naš tim vredi, prema proceni specijalizovanih sajtova, oko 44 miliona evra što zači da je naš kapital u igračima višestruko veći od duga koji imamo. Prodaja igrača učestvuje u strukturi našeg budžeta sa skoro 60%, ostatak čine ulaznice i premije koje daje UEFA za ostvarene rezultate. Mogu sa ponosom reći da je Crvena zvezda danas stabilan klub, imamo i neka nenaplaćena potraživanja. Da nije tako ne bismo još u martu dobili licencu UEFA bez ikakvih problema.

Kako do Lige šampiona ako prodate najbolje igrače i najveće talente ?

-Crvena zvezda je u proteklih pet godina, uprkos prodaji igrača, svake sezone bila jača u odnosu na prethodnu. Tako će biti i pred narednu!

Najavili ste i delimičnu rekonstrkciju stadiona?

-Da, zahvaljujući Zoranu Lakoviću dobili smo od UEFA milion evra. Taj novac će u celosti biti potrošen na pravljenje „VIP zapada“. Dakle, ne jedne ili dve lože na zapadnoj tribini. Popravićemo standarda gledalaca na celoj zapadnoj tribini.

Čime ste lično najzadovoljniji od kada ste u Zvezdi?

-Rezultatima, oni su jedino merilo. Osvojiki smo dve titule državnog prvaka, igrali Ligu šampiona i Ligu Evrope. Vratili smo Zvezdu na mapu fudbalske Evrope. Zadovoljan sam i što nam je sada budžet oko 25 miliona, a kada sam došao bio je 12 pa 14 miliona. Više trošimo jer više i zarađujemo. Zadovoljan sam i što već pet godina poslujemo sa suficitom. Suština poslovanja je ne trošiti više nego što se zarađuje i ne ulaziti u nepovoljne, rizične kredite.

Krojf je svojevremno govorio da pare klubova treba da budu na terenu, ne u banakama?

-Potpuno je bio u pravu…Klub stalno treba da ulaže jer se tako najbolje i najbrže vraća, igrači prave rezultate, a rezultati prave pare – odgovorio je Zvezdan Terzić.


Komentari