TOLE SE VRAĆA U PARTIZAN: Karadžić: Crno-beli pred stečajem, KLUB SPASAVA 15 PRIVREDNIKA!

Bivšipredsednik PartizanaNa navijačima dao nadu da bi možda mogao i da se vrati na poznato mesto.

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • TOLE SE VRAĆA U PARTIZAN: Karadžić: Crno-beli pred stečajem, KLUB SPASAVA 15 PRIVREDNIKA!

Nekadašnji predsednik FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić govorio je o aktuelnoj situaciji u klubu iz Humske i najavio da bi mogao da se vrati da pomogne.

- Šta reći, a da bude lekovito? Vreme koje prolazi na ovakav način, nije saveznik Partizanu. Mislim da je ekonomska situacija pritisla klub i da je to glavni razlog loših rezultata, da se to mnogo odražava na kvalitet tima. Žao mi je što je Partizan u ovakvoj situaciji, ne želim mojim rečima nikog da uvredim, ali mislim da je vreme da neko i nešto kaže na tu temu. Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na taj način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo prinudnoj upravi u klubu - rekao je Karadžić u razgovoru za "Mozzart sport".

Zatim je ponudio i rešenje.

- Potrebno je da u klub dođe 10-15 privrednika, da unesu deo novca, a potrebna je i veća pomoć države. Pomaže se nešto oko dobijanja evropske licence, ali to je kap u moru, problemi su mnogo veći. Ne znam sad pouzdano koliki je klupski dug i kakva je njegova struktura, ali verujem da nije mali i da stalno raste, jer prihoda nema ni sa jedne strane. Partizanu je potrebno da se napravi jedan novi model organizacije, po kojem će klubu krenuti od početka, od nule. Potrebno je fokusirati se na borbu za međunarodnu scenu. To je sad najveći prioritet, jer bez Evrope Partizan će se urušiti.

Na kraju je navijačima dao nadu da bi možda mogao i da se vrati na poznato mesto.

- Partizanu je potrebna pomoć svih pravih partizanovaca, u kojem obliku i načinu, nije ni bitno. Spreman sam da pomognem klubu, ali ako će to da prođe u dobroj atmosferi, da ne bude povređenih, nezadovoljnih. Na prvom mestu, najvažnija stvar je da se uradi taj sanacioni program, posle kojeg bi svi imali jasnu situaciju i posle kojeg bi klub mogao da krene dalje.

Karadžić je preuzeo Partizan 2007. i osvojena je prva od šest vezanih titula kojom je prekinuta dominacija Crvene zvezde sa dva uzastopna trofeja.

N1

Komentari