FIFA REKLA DA ZA REGIONALNE LIGE! HOĆE LI BITI ZAJEDNIČKE LIGE SRBA, HRVATA, BIH, CRNE GORE?! Belgija i Holandija već kreću…

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • FIFA REKLA DA ZA REGIONALNE LIGE! HOĆE LI BITI ZAJEDNIČKE LIGE SRBA, HRVATA, BIH, CRNE GORE?! Belgija i Holandija već kreću…

Đani Inafntino, čelni čovek FIFA poručio da bi u Holandiji i Belgiji, a možda i na prostoru bivše Jugoslavije trebalo pokrenuti zajedničko takmičenje.

Italijan je povećao broj učesnika Mundijala, a sada je spreman za nove revolucionarne korake. Nije Infantino Balkan stavio u prvi plan, svestan da je pitanje bezbednosti na stadionima u našem regionu i dalje preozbiljna tema. U fokusu su bile Holandija i Belgija.

- Moramo da imamo otvorenu diskusiju na ovu temu. Belgijanci i Holanđani su već razmatrali mogućnost da stvore ligu Beneluksa, a mi smo uvek na te ideje, već 20 godina, odgovarali sa ne, jer smo se bazirali na nacionalne lige. Ali šta ako ovakve njihove ideje pomažu fudbalu? Možda su takva takmičenja spas i za Afriku, ne samo za Evropu. Mislim da je naša dužnost da pažljivo razmotrimo takve mogućnosti - poručio je Infantino.

Ukoliko se dozvoli samo jedna regionalna liga, otvara se "Pandorina kutija" i pitanje je šta će se sve posle toga dogoditi.

SD/Teleks.info

Komentari