ZVEZDA RAZBILA VOJVODINU: Pet lakih komada za titulu, NEKAD JE OVO BIO PRAVI DERBI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA RAZBILA VOJVODINU: Pet lakih komada za titulu, NEKAD JE OVO BIO PRAVI DERBI!

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su još jednu pobedu u šampionatu Srbije.

Izabranici Vladana Milojević aubedljivo su porazili Vojvodinu u Novom Sadu, i sada im je za odbranu titule neophodna još samo jedna pobeda u naredna tri kola, bez obzira na rezultate Radničkog.

Zvezda je od starta uspostavila terensku inicijativu, ali su se napadi beogradskih crveno-belih, u ovom slučaju plavih, završavali u i oko šesnaesterca domaćih. Vojvodina je pretila iz kontranapada preko Matića i Zukića, ali Borjan takođe nije bio ozbiljnije ugrožen.

A onda je usledio „blickrig“ šampiona Srbije.

Monotoniju je u 22. minutu razbio Milan Pavkov, koji je primirio loptu i raspalio volej levom nogom, Rockov je samo zakačio loptu i tako ulepšao pogodak napadača Crvene zvezde.

Tri minuta kasnije bilo je 2:0 za goste. Filip Stojković je napravio prodor po desnoj strani i uposlio Aleksu Vukanovića, koji je sa 10-ak metara iz prve savladao golmana Emila Rockova.

Zvezda je mogla i do trećeg gola u 30. minuta, kada je Rodić šutirao glavom, ali je zamalo bio neprecizan.

Do kraja poluvremena čuli su se povici domaćih navijača: „Uprava napolje!“

Vojvodina je bila bolji rival na startu drugog dela. U 50. minutu Milunović je pogrešio, ali je Borjan uspeo da uđe u šut Matiću i spasi svoju mrežu. Dva minuta kasnije Zukić je iskosa sa desne strane izbio ispred Borjana nakon pasa Matića, ali je šutirao pored gola.

Domaći su napadali, ali je do gola ponovo došla Crvena zvezda. Marko Marin je na sebi svojstven način uputio pas koji „ima oči“, lopta je stigla do na ovom meču rezerviste El Fardu Bena, koji ju je zavrnuo pored Rockova za vođstvo od 3:0.

Vojvodina je pokušavala da dođe do počasnog pogotka, ali je na drugoj strani stigla nova kazna. Strelac je bio mladi Dejan Joveljić u 78. minutu. Čaušić je šutirao sa 20-ak metara, a Joveljić iz peterca skrenuo put lopte i prevario Rockova.

Usledila su još dva pokušaja Ivanića, a Zvezda je do petog gola stigla u sudijskoj nadoknadi, kada je Joveljić sa bele tačke postigao svoj drugi gol na meču, sedmi u sezoni.

Crvena zvezda će u nedelju 5. maja ugostiti lučansku Mladost i pokušati da obezbedi novu titulu šampiona naše zemlje.

Vojvodina – Crvena zvezda 0:5 (0:2)

Pavkov 22’, Vukanović 25’, Ben 65’, Joveljić 78’, 90+1’ (pen)

VOJVODINA: Rockov – Graovac, Veselinović, Saničanin, Devetak – Mitošević, Đurić (46. Đuričin) – Milojević, Zukić (82. Mesarović), Nešković (74. Srećković) – Matić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić (79. Gobeljić) – Jovančić, Čaušić – Vukanović (60. Ben), Marin, Ivanić – Pavkov (72. Joveljić).

Sportska centrala

Komentari