PARTIZAN NADIGRAO MLADOST U BORBI ZA EVROPU, crno-beli ostvarili ključnu pobedu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PARTIZAN NADIGRAO MLADOST U BORBI ZA EVROPU, crno-beli ostvarili ključnu pobedu!

Partizan – Mladost 2:1 (1:0). Crno-beli su savladali Mladost iz Lučana u meču četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Nakon poraza u „večitom" derbiju Partizan je u meču, koji je bio „biti ili ne biti", uspeo da pokaže pravo lice i dobrom igrom na teškom terenu uspeo da nadigra Mladost. Crno-beli su kontrolisali igru, stvarali šanse, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji.

Pre svega da je Rikardo iskoristio najstrožu kaznu. Dobra igra domaćih krunisana je važnom pobedom nad direktnim rivalom u borbi za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Težak teren, natopljen kišom, nije poremetio igrače Partizana da od samog starta krenu ka golu protivnika.

Već u drugom minutu svoju šansu propustio je Zoran Tošić. Inicijativu je Partizan krunisao u 11. minutu. Tošić je asisitrao Rikardu, koji je sa oko osam metara sa leve strane pogodio suprotan ugao i doneo svojoj ekipi prednost.

Nastavio je Partizan sa dominacijom. Ređale su se šanse pred golom Mladosti, ali nije bilo dobre završnice. Veliku šansu da se ponovo upiše u listu strelaca propustio je Rikardo.

Ponovo ga je Tošić uposlio sjajnim pasom, a ovaje otprilike sa istog mesta kao i kod gola šutirao, ali neprecizno lopta odlazi visoko iznad gola gostiju.

Crno-beli nisu prestajali sa napadima. Tošić je bio izuzetno raspoložen i većina akcija je polazila od njega. Inicijativa domaćina je bila takva da je na suprotnoj polovini terene često sam bio golman Stojković.

Još nekoliko šansi za crno-nele do kraja prvog poluvreme, ali bez promene rezultata.

Jedini pokušaj Mladosti u prvom delu igre bio je udarac Radivojevića sa oko 30 metara, lopta je završila visoko preko gola.

Partizan je nastavio u istom ritmu. U trećem minutu natavka posle gužve u kaznenom prostoru Mladosti, Rikardo je petom uposlio Tošića, koji sa četiri metra pogađa spoljni deo mreže.

Kako je odmicalo drugo poluvreme, crno-beli su usporili ritam, ali koristili su svaku priliku da ponovo zaprete, ali videli smo i po neki napad gostiju.

Domaćin je uvećao prednost u 59. minutu. Tošić pronalazi Nokolića na ivici šesnaesterca, ovaj je uspeo da vrati pas Tošiću koji se našao ispred gola i uspeo da prevari golmana Rosića.

Crno-beli su mogli i do trećeg gola. Jovanović je u kaznenom prostoru bio u duelu sa Šehovićem koji je sudija ocenio kao penal. Međutim, Rikardo je šutirao, ali je Rosić uspeo da odbrani.

Mladost smanjuje prednost Partizana u 85. minutu iz svog prvog udarca u okvir gola. Bojić je šutirao sa oko 18 metara, lopta je na putu ka golu pogodila Markovića i prevarila golmana Stojkovića.

Posle primnjenog gola domaćin se opredelio da čuva prednost, tako da je Mladost imala nešto više od igre, ali nije uspeola da ozbiljnije zapreti.

RTS


Komentari