ENGLSKI KLUB KONTAKTIRAO JUVENTUS DA BI NAPLATIO USLUGU STARU 116 GODINA! “Stara dama” odmah reagovala!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ENGLSKI KLUB KONTAKTIRAO JUVENTUS DA BI NAPLATIO USLUGU STARU 116 GODINA! “Stara dama” odmah reagovala!

Nots Kaunti, klub bogate istorije koji se danas takmiči u petom razredu engleskom fudbala već se duže vreme nalazi u finansijskim problemima.

Trenutno nose dresove od prošle sezone jer nemaju novaca za nove koje im je sašila Puma, sponzor kluba.

Stoga su se odlučili uz pomoć lokalne političarke kontaktirati Juventus kako bi ih zatražilii da im vrate za uslugu učinjenu davne 1903. godine.

Naime, te godine Juventus je igrao u ružičastim dresovima te su zamolili Toma Savagea, Engleza koji je tada igrao za Staru damu, da im nabavi neki novi dres preko svojih prijatelja. Savage je uspio doći do dresa Nots Kauntija i Juventus je prihvatio crno-bele pruge kao uzorak svog dresa.

U Juventusu se ni minute nisu dvoumili, već su odmah priskočili u pomoć. Adidas, sponzor torinskog kluba, kontaktirao je Nots Kaunti da bi se dogovorili o izgledu dresa i količini koja im je potrebna. No, onda je iskrsao problem.

- Nažalost, kako se ispostavilo, klub (Nots Kaunti) ima dvogodišnji ugovor s Pumom koji im ne dozvoljava da nose dres nekog drugog proizvođača. Zahvaljujemo na pismu i želimo Nots Kauntiju sve najbolje u budućnosti. – saopštio je direktor komunikacija Biankonera.

Tako je onemogućena lep gest koji bi zasigurno pomogao posrnulom klubu iz Engleske, ali kako se često kaže - važna je namera.

Inače, spomenuti klubovi gaje prijateljske odnose, pa je tako upravo Nots Kounti imao čast otvoriti novi Juventusov stadion 2011.

Slobodna Dalmacija

Komentari