PLAŠIO SAM SE DA ĆE MI VIDIĆ OTKINUTI GLAVU! DRAGOVIĆ O MEČU PROTIV LEGENDE MANČISTERA I ZVEZDE! Nije smeo da mu priđe posle meča!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • PLAŠIO SAM SE DA ĆE MI VIDIĆ OTKINUTI GLAVU! DRAGOVIĆ O MEČU PROTIV LEGENDE MANČISTERA I ZVEZDE! Nije smeo da mu priđe posle meča!

Štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović dao je zanimljiv intervju prisećajući se karijere.

On je za austrijski "Spox" pričao o iskustvu iz Bazela, Lestera, reprezentaciji, ali i onim sa Mohamedom Salahom i Nemanjom Vidićem.

Upravo mu je Vidić bio idol iz dečačkih dana.

"Nažalost, nisam imao čast da se van terena susretnem sa Vidićem. Igrali smo jedan protiv drugog 2011. u Ligi šampiona, pobedili smo ih i izbacili, zbog čega se nisam usudio da razgovaram sa njim. Bojao sam se da mi ne otkine glavu", prisetio se Dragovića meča u Bazelu.

Sada se nada da bi konačno mogao da upozna bivšeg kapitena Zvezde, odnosno da bi mogli da se sretnu baš na stadionu "Rajko Mitić".

"Njegov sin trenira sa Crvenim zvezdom, pa se nadam da će Nemanja svratiti u prostorije kluba i da ću biti u prilici da razgovaram sa njim. Oni i Serhio Ramos su bili jedina dva fudbalera sa kojima sam želeo da se slikam".

U Bazelu je igrao zajedno sa Mohamedom Salahom, pre nego što će Egipćanin preći u Čelsi, gde nije dobio šansu, a onda preko Rome "eksplodirati" u Liverpulu.

"Ja sam ga na to pripremio (smeh prim. aut)... Često smo zajedno radili duele, uvek se plašio da ću mu slomiti nogu. Tako sam ga spremio za uslove na engleskom terenima. Odmah se videlo da je brzinom spreman sve da nadmaši. Svojim radom je mnogo napredovao".

U Austriji još uvek ne mogu da veruju da je Dragović izabrao prelazak u Crvenu zvezdu, pored brojnih ponuda. Kako kaže, deda Zlatomir ga je "zarazio" crveno-belim bojama.

"Deda me je od malih nogu vaspitavao da budem navijač Crvene zvezde. Za njega je klub sve. Bio je nastadionu 1991. godine kada je osvojen Kup šampiona i na to je potrošio mesečnu platu. Moji rođaci, koji žive u blizini Beograda takođe su navijači Crvene zvezde".

Čak iz Beča dolazio je u Beograd da gleda "večiti" derbi dok je bio dete.

"Deda me je vodio na derbije sa Partizanom. Nas dvojica bismo krenuli u subotu, u nedelju gledali meč i onda se vratili. Bio sam oduševljen atmosferom, sve je na mene ostavilo utisak. Policija oko stadiona, pirotehnika, adrenalin. Sve je bilo vruće. Tada sam shvatio da mi je san da igram pred takvim navijačima".

Imao je priliku nedavno da iskusi derbi u Humskoj (1:1).

"Bio sam napet. Nikada nisam igrao na stadionu Partizana, a i saigrači su me pomalo uplašili pričama. Nije me atmosfera oborila, naši navijači su bili glasniji. Jedva čekam sledeći derbi kada mi budemo domaćini. Možeš da budeš šampion i da igraš u Ligi šampiona, ali to nije važno ako ne slaviš u derbiju", zaključio je.


Komentari