BITKA ZA EVROLIGU - ČIN DRUGI! Ide li Zvezda na 2:0, ili će Partizan izjednačiti u seriji!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • BITKA ZA EVROLIGU - ČIN DRUGI! Ide li Zvezda na 2:0, ili će Partizan izjednačiti u seriji!

Finalna serija ABA lige se nastavlja drugom utakmicom, u kojoj je Crvena zvezda ponovo domaćin i koja je na programu u nedelju, od 20 časova.

Crvena zvezda je ostvarila pobedu u prvom meču, u kojem je takođe bila domaćin, a sada je vreme za novi okršaj večitih rivala.

ABA liga je delegirala najboljeg srpskog sudiju Iliju Beloševića za drugi meč finala, a njemu će pomagati Igor Dragojević i Mario Majkić. Dragojević dolazi iz Crne Gore, dok će Majkić predstavljati Sloveniju u ovogodišnjem finalu regionalnog takmičenja.

Večerašnji meč mogao bi da prelomi duel bekovski duel Nikole Ivanovića i Alekse Avramovića! Njih dvojica su sjajno odigrali prvi meč u seriji, a ukoliko ponove takvu partiju približiće ekipu veoma važnoj pobedi.

Crnogorski plejmejker je prelomio prvi meč finala svojom energijom. Ubacio je 18 poena Partizanu i zabeležio još pet asistencija, a sa njim na terenu Zvezda je izgledala odlično. Sa druge strane, bek crno-belih je postigao 10 poena uz pet skokova i četiri asistencije, ali to njegovom timu nije bilo dovoljno da izbegne poraz.

A, šta kaže istorija? Večiti rivali su se kroz istoriju sastajali u 24 plej-of serije i ono što je posebno zanimljivo jeste da se samo jednom desilo da tim koji dobije prvi meč ne izađe iz duela kao pobednik.

Bilo je to sada već davne 2014. godine u finalu Superlige, kada su košarkaši Crvene zvezde poveli u meču koji su obeležili prekidi, totalni haos na parketu, pražnjenje tribina i brojna isključenja. Zvezde je kao gost slavila sa četvoricom igrača, dok je Partizan imao trojicu na parketu.

Osim toga, tu seriju pamtimo i po fantastičnim partijama Bogdana Bogdanovića, koji ju je završio sa čak 123 poena. A, da li crno-beli u svojim redovima imaju nekog novog Bogdanovića – ostaje da vidimo.

Zvezdina prednost je i domaći teren, naravno. Nebrojano puta su sa Malog Kalemegdana isticali da im podrška navijača mnogo znači i to je bilo vidljivo i u duelima protiv Cedevita Olimpije i Partizana.

Takođe, aktuelni šampion ABA lige nije izgubio pred svojim navijačima protiv Partizana još od juna 2016. godine. Tada je Partizan slavio u trećoj utakmici finalne serije domaćeg prvenstva, a crveno-beli se potom u četvrtoj okitili titulom srpskog šampiona.

– Svesni smo veće važnosti drugog meča protiv Partizana, zbog toga moramo biti veoma skoncentrisani, da sa velikom energijom i odgovornošću odigramo ovu utakmicu koja zbog samog rasporeda dobija na još većoj važnosti. Zbog toga očekujem još veću podršku sa tribina u nedelju uveče – rekao je Dejan Radonjić pred večerašnji duel.

Utakmica je na programu od 20.00.

Meridiansport

Komentari