DELIJE SU OVO ŽELELE DA ČUJU, GROBARI NI POD RAZNO! Zvezda će u top 8 Evrolige i uzeće ABA! Žocu treba vreme, Partizan je dobar, ali...

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • DELIJE SU OVO ŽELELE DA ČUJU, GROBARI NI POD RAZNO! Zvezda će u top 8 Evrolige i uzeće ABA! Žocu treba vreme, Partizan je dobar, ali...

Košarkaši Crvene zvezde od 19:45 gostuju ekipi Fenerbahčea, a mi smo kontaktirali srpskog stručnjaka Dragana Jakovljevića, koga smo upitali za očekivanja od elitnog takmičenja.

Bivši trener mlađih kategorija u klubu sa Malog Kalemegdana veruje da je ovo sezona u kojoj crveno-beli mogu da naprave iskorak i ponovo se plasiraju u Top 8 Evrolige. Kao glavni adut prvaka Aba lige, Jakovljević ističe stratega Dejana Radonjića, uz činjenicu da je on selektirao ekipu po svom ukusu.

Prirodni pripravak protiv dijabetesa koji preporučuju svetski stručnjaci!

- Sviđa mi se tim Zvezde. Prvenstveno zbog trenera Dejana Radonjića, koji zna šta mu je potrebno kako bi napravio igru koja donosi rezultat. On je birao ekipu, selektirao igrače, moglo je da tu bude još malo kvaliteta, ali duga je sezona, a postoji i opcija angažovanja još nekog kvalitetnog košarkaša - počeo je Jakovljević, koji je zatim istakao klubove koji konkurišu za sam vrh Evrolige:

- Svakako je broj jedan branilac titule, Efes, a odmah iza je CSKA, koji tradicionalno puno ulaže. Sledi Barselona sa Jasikevičijusom, a mislim da će i Aleksandar Đorđević sa Fenerbahčeom uspeti da napravi dobru priču, minimum za Top 8. Kandidati za doigravanje su i minhenski Bajern, madridski Real, Crvena zvezda, kao i Monako koji ima veći budžet u odnosu na Franuze prethodnih takmičarskih godina.

Na pitanje da li će uzabranici trenera Dejana Radonjića uspeti da se plasiraju među osam najboljih, Jakovljević nema dilemu.

- Definitivno Zvezda može u Top 8, svrstavam je na listu pomenutih kandidata, a naročito zbog Radonjića šanse su joj drastično veće nego minule sezone, koja se može oceniti kao izuzetno loša.

Ono što sve ljubitelje košarke u Srbiji interesuje je stav stručnjaka o favoritu za osvajanje ABA lige. Kladionice favorizuju Partizan, a Jakovljević ima potpuno suprotno mišljenje.

- Po meni je Zvezda apsolutni favorit, pre svega zbog kontinuiteta. Dobra stvar je činjenica da se Željko Obradović vratio na klupu Partizana, ali za sve je potrebno vreme. Mislim da će iskustvo crveno-belih presuditi na Jadranu - ocenio je Jakovljević, koji je za kraj poručio da je zadovoljan imenovanjem Svetislava Pešića na mesto selektora reprezentacije Srbije.

Novosti

Komentari