EVROLIGA PARTIZANU DAJE TROGODIŠNJU LICENCU! CRNO-BELI SADA MORAJU SKOCKATI OPAK TIM! Tu su i Virtus iz Bolonje, Unikaha i Promiteas....

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • EVROLIGA PARTIZANU DAJE TROGODIŠNJU LICENCU! CRNO-BELI SADA MORAJU SKOCKATI OPAK TIM! Tu su i Virtus iz Bolonje, Unikaha i Promiteas....

Košarkaški Evrokup od naredne sezone igraće se u drugačijem formatu. Umesto dosadašnje 24 ekipe, učestvovaće 20, koje će biti podeljene u četiri grupe po pet.

Ideja da 16 ekipa dobije trogodišnje licence, dok bi ostale četiri učestvovale zahvaljući specijalnoj pozivnici Evrolige.

Prema nezaničnim informacija prvi klubovi koji će dobiti trogodišnju licencu su Virtus iz Bolonje, Unikaha, Partizan i Promiteas.

Takođe, ideja da se finalna utakmica igra na fajnal-foru Evrolige, tačnije dan pre utakmice za titulu evropskog šampiona.

Bila bi to više nego zanimljiva utakmica, pogotovo ako bi se razliku od ove godine, odlučivalo ko će od finalista u Evroligu.

Ove sezone u finalu se sastaju Monako i Uniks, ali će bez obzira na ishod, obe ekipe sledeće sezone igrati u Evroligi, jer Valensija nije završila među osam najboljih u elitnom takmičenju.

SD

Komentari