TO BI BILO TO! ZVEZDO NISI TI ZA TOP OSAM, DŽABA SILNE PARE DATE ZA AMERE! Asvel slavio u završnici!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • TO BI BILO TO! ZVEZDO NISI TI ZA TOP OSAM, DŽABA SILNE PARE DATE ZA AMERE! Asvel slavio u završnici!

U uzbudljivom meču neizvesna završnica pripala je košarkašima Asvela. Pet sekundi pre kraja Noris Kol je sa "penala" pogodio za 78:81. Promašaj Lojda za tri.

Dobro je zvezda otvorila meč. Obe ekipe raspoloženo su šuterski ušle u meč. Sa dva skoka i šest poena u dresu Zvezde odlično je počeo Lendri Noko. Nakon četiri minuta bilo je 14:14. Usledila je serija Crvene zvezde i prednost 19:15, ipak je Zvezda ispustila prednost i nakon 10 minuta imali su dva poena zaostatka 23:25.

U drugoj četvrtini igra Zvezde se raspala. Imali su tokom većeg dela gosti dvocifrenu prednost, a faulovi u napadu bili su glavobolja za domaćina. Tri minuta pred kraj deonice Asvel je imao prednost 45:32, a onda je usledila serija Zvezde od 8:0 za prihvatljiviji zaostatak. 38:45. Francuzi su u obe četvrtine igrali kao opčinjeni, pogađali su moguće i nemoguće.

Dobro je Zvezda otvorila treču četvrtinu, poenima Lojda spustili su se na minus pet, ali su odmah dozvolil Norisu Kolu da pogodi devetu trojku Asvela. Pogađali su igrači francuskog tima šta god su želeli, ali je usledila odlična odbrana Rita, a u narednom napadu i Noka, te se Zvezda 10 poenom Noka sa druge strane vraćaju u meč. Nakon lakih poena Lazića usledila je i loša reakcija u odbrani, te gosti ponovo dolaze do 48:55. U poslednjem minutu Zvezda konačno dolazi do igre i treću četvrtinu završavaju domaći igrači zaostatkom 56:57.

Odmah na početku poslednje deonice Zvezda dolazi do preokreta, a nakon toga usledila je rezultatska klackalica. Igrali su Dobrić i Noris Kol odlično, a rezultatska klackalica viđena je u tom periodu. Šuterski obračun Kola i Voldena u poslednjim minutima, neizvesna igra je viđena, u svakom napadu timovi su se smenjivali u vođstvu. Lojd je pokušao dvadeset i pet sekundi pre kraja, odbranili su se gosti. Ofanzivni skok gostiju. Pogodio je Kol u završnici. Pet sekundi pre kraja, Zvezda ima tri poena minusa 75:78. Francuzi su na kraju slavili 78:81.

Komentari