BRAVO ZVEZDO, TOP OSAM JE TVOJ, SAD NE SMEŠ POPUSTITI! Crveno-beli dobili Makabi, ovo je možda i ključna pobeda...

    foto: KK CZ
    Podeli
  • BRAVO ZVEZDO, TOP OSAM JE TVOJ, SAD NE SMEŠ POPUSTITI! Crveno-beli dobili Makabi, ovo je možda i ključna pobeda...

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi sa 84:77 u meču 29. kola Evrolige.

Crvena zvezda je zabeležila novu pobedu u Evroligi, četvrtu vezanu i trenutno zauzima poziciju koja vodi u Top8. Večeras je zaustavljen Makabi. Odigrala je naša ekipa sa puno energije, bilo je i padova u igri. Protivnik se vraćao. Ipak crveno-beli nošeni fanatičnim navijanjem sa tribina uspeli su da odbiju nalete protivnika i stignu do važne pobede.

Crveno-beli su sjajno ušli u meč. Agresivnom odbranom zatvoren je reket, pa je portivnik imao nekoliko ishitrenih pokušaja sa distance i promašio. Zvezda je to sa druge strane iskoristila i konstantno povećavala razliku. Proradio je i šut za tri poena i naša ekipa je stigla do dvocifrene prednosti koju je održala do kraja perioda - 24:10.

Potpuna kontrola skoka crveno-belih nasavljena je i u drugoj četvrtini. Makabi je krenuo nešto agresivnije. Serijom od 5:0 smanjio je zaostatak, ali je Zvezda brzo odgovorila i vratila dvocifrenu prednost.

Zvezda je održavala visok tempo igre, a na polovini perioda imala je, do tada, maksimalnih plus 16 - 35:19. Potom je Makabi uspeo da novom serijom - 6:0 smanji prednst i priđe na minis sedam 39:32. Do kraja poluvremena Makabi je iskoristio pad u igri crveno-belih i prišao na minus tri - 42:39.

Na starti treće četvrtine Makabi je došao do izjednačenja. Zvezda je odgovorila sa tri vezane trojke i zakucavanjem Kuzmića i ponovo došla do plusa od jedanaest poena 53:42.

Makabi je pokušao da odgovori mini seriom od 4:0. Crveno-beli su odbili ovaj nalet protivnika i ponovo dođe do plus devet. Međutim, sledeći nalet protivnika naša ekipa nije uspela da amortizuje, gosti prave novu seriju i dolaze do izjednačenja - 57:57.

Protivnik je uspeo i da povede, 60:59. Ipak, u poslednjem minutu perioda proradio je Dobrić, prvo je pogodio trojku, a potom i pogodio tri slobodna bacanja i serijom 6:0 vratio ekipi prednost od pet poena pred poslenju četvrtinu.

Zvezda je ponovo stegla odbranu i odličnom igrom u napadu napravila seriju od 7:0 na startu poslednjeg perioda i otišla na plus 12 - 72:60.

Makabi je tada napravio seriju, ovog puta 10:2 i vratio neizvesnost. Tri minuta pre kraja bilo je 74:70. U poslednji minut igre ušlo se pri rezultatu 80:73. Nakon koša Mitrovića crveno-beli su stigli do nedostižne prednosti i slavlje u dvorani je moglo da počne.

Na kraju, Crvena zvezda - Makabi 84:77.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kalinić sa 15 poena, Volters je dodao 12, Holins 11. U ekipi Makabija, Nunali je ubacio 24, Vilbekin 14, a Vilijams 13 poena.

RTS

Komentari