AUU, GDE BAŠ NA NJIH! ORLOVI U GRUPI SA HRVATIMA, AUSTRALIJOM I NEGERIJOM NA OI! Čeka nas pakao u Tokiju, moramo biti prvi da izbegnemo drim-tim!

    foto: KSS/FIBA/Fotoilustracija
    Podeli
  • AUU, GDE BAŠ NA NJIH! ORLOVI U GRUPI SA HRVATIMA, AUSTRALIJOM I NEGERIJOM NA OI! Čeka nas pakao u Tokiju, moramo biti prvi da izbegnemo drim-tim!

Žreb za OI: Srbija može sa Hrvatskom u grupu

Olimpijske igre su sve bliže, a košarkaška reprezentacija Srbije je saznala potencijalne protivnike.

U utorak je u kući Patrika Baumana, FIBA objavila sastav grupa za Olimpijski turnir.

Ukoliko Srbija uspe da prođe kvalifikacije u Beogradu, igraće u grupi B zajedno sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalifikacija u Splitu gde će favorit biti domaćin Hrvatska.

U grupi A će se naći Francuska, Sjedinjene Američke Države, Iran i pobednik kvalifikacione grupe u Kanadi,

U grupi C takmičiće se Argentina, Japan, Španija i pobednik kvalifikacionog turnira u Kaunasu.

Kvalifikacioni turnir će se održati od 22. juna do 4. jula, Srbija će u Beogradu igrati za Novim Zelandom i Dominikanskom republikom. Na istom turniru će Italija igrati sa Portorikom i Senegalom i samo pobednik će otići na Olimpijske igre.

Na turniru u Splitu, Hrvatska će igrati sa Brazilom i Tunisom, dok će u drugoj grupi biti Rusija, Meksiko i Nemačka.

Što se tiče ostalih kvalifikacionih turnira, u Viktoriji učestvuju Kanada (domaćin), Grčka, Kina, Urugvaj, Češka i Turska, a u Kaunasu igraju Litvanija (domaćin), Južna Koreja, Venecuela, Poljska, Slovenija i Angola.

Što se tiče dama, Srbija je odavno "overila" plasman i neće igrati kvalifikacije poput muške sekcije, već će se nalaziti u grupi A zajedno sa Korejom, Kanadom i Španijom.

U grupi B su Nigerija, Japan, Francuska i SAD. U grupi C su Australija, Portoriko, Kina i Belgija.

Komentari