AUU, SRBIJA BEZ BOGDANA! MOGU LI ORLOVI DO MEDALJE! Pešić saopštio spisak za EP, bez Bogdanovića i Marjanovicća!

    foto: KSS/FIBA
    Podeli
  • AUU, SRBIJA BEZ BOGDANA! MOGU LI ORLOVI DO MEDALJE! Pešić saopštio spisak za EP, bez Bogdanovića i Marjanovicća!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača na koje računa u drugoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i za Evropsko prvenstvo, objavljeno je na zvaničnom sajtu KŠ.

Na spisku se nalaze 22 igrača i to: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Na spisku nema košarkaša Atlante Bogdana Bogdanovića, koji se oporavlja od operacije kolena, kao ni iskusnog centra Bobana Marjanovića, koji je prošle sezone imao malu minutažu u Dalasu.

Na spisku se ne nalaze ni Danilo Anđušić i Nemanja Dangubić.

Srbija će 25. avgusta igrati protiv Grčke na domaćem terenu, a tri dana kasnije sa Turskom u gostima u drugoj fazi kvalifikacija za SP 2023.

Srpski nacionalni tim će potom igrati na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 1. do 18. septembra. Rivali "orlovima" biće selekcije Izraela, Holandije, Finske, Poljske i Češke.

Komentari