JOKIĆ IGRA, BOGDANA ČEKAMO! Orlovi će imati moćan tim na EP, da li je vreme za novo zlato?!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ IGRA, BOGDANA ČEKAMO! Orlovi će imati moćan tim na EP, da li je vreme za novo zlato?!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić igraće za reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Jokić je poslednji put za reprezentaciju Srbije nastupio na SP u Kini 2019. godine, a naša selekcija je tada zauzela peto mesto. Jokić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srpski košarkaš je bio najkorisniji igrač (MVP) NBA lige 2021. i 2022. godine.

"Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje. Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta", rekao je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

On kaže da je zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića takva da zahteva strpljenje.

"Učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom. Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća", poručio je Tarlać.

Srbija će 30. juna u Rigi igrati protiv Letonije u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a onda tri dana kasnije naša selekcija će se sresti sa Belgijom u Nišu.

Krajem avgusta sledi nova runda kvalifikacija za SP u novoformiranoj grupi gde će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske.

Srbija će potom igrati na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 1. do 18. septembra 2022. Naša selekcija je u grupi sa Češkom, Poljskom, Izraelom, Holandijom i Finskom.

Mediji

Komentari