GRBOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE JOKIĆ ODJAVIO ORLOVE! Nikola je pod UTICAJEM čoveka koji RUŠI SRPSKU KOŠARKU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • GRBOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE JOKIĆ ODJAVIO ORLOVE! Nikola je pod UTICAJEM čoveka koji RUŠI SRPSKU KOŠARKU!

Nije ovo prvi put da "Džoker" svesno odluči da ne bude u timu koji predstavlja našu državu na velikim takmičenjima. Mada, u prethodnom slučaju nije bio igrač najvišeg renomea.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i kapiten Partizana Goran Grbović je istakao da je situacija jako kompleksna i da je nije sve do Nikole:

- Postoji pravilo oko ugovora NBA ekipa i pauze koliko dana ne smeju da igraju jer će biti kažnjeni. Pitanje je vrlo kompleksno, tiče se agenata, "supermax" ugovora, gde jednom povredom promenite sebi život. Jokić je Dobar momak, patriota, uvek sitiče Srbiju, tako da mu ne zameram. Ovo je pitanje za agenta Miška Ražnatović. Vidim, reklamira se po onim emisijama na RTS-u gde umesto da je pažnja na igračima, ona je u suštini reklama za nejgovu agenciju - ističe Grbović za "Republiku", a nastavlja sa kritikama prvog čoveka agencije "Beo basket" Miška Ražnatovića:

- Tako to izgleda kad nekošarkaši vode košarku. Šta je Miško Ražnatović uradio za Srbiju, za reprezentaciju? On je narušio odnos prema reprezentaciji. Samo Srbiji od svih zemalja otkazuju NBA igrači. Bogdan Bogdanović je svetao primer, koji se redovno odazove, sve to zavisi od vaspitanja. Nije pitanje Jokića, nego mladih igrača. Što se njega tiče, ipak je odluka od 240.000.000 dolara, nije je sam doneo - odgovara Grbović.

Koliko je Srbija jaka i koliki su joj dometi bez NBA MVP-a?

- Jokića razumem, biti najbolji igrač na svetu je mnogo teško u kolektivnim sportovima, bez omalovažavanja individualnih. ovo je jako teška odluka i odnosiće se na druge igrače, jer i drugi NBA igrači mogu da otkažu zbog njega. Igor Kokoškov mora da ima "plan B", da li ima dovoljno materijala u slučaju otkaza drugih NBA igrača da napravi ekipu koja je najbolja konkretno za taj turnir. Prvo za kvalifikacije, pa onda za Tokio.

Grbović daje širi kontekst da Nikolin otkaz nije dobra lekcija mlađim naraštajima, koji će izgubiti odnos prema nacionalnom timu:

- Ne ide u dobrom pravcu mogu, usmislu rodoljublja koje gadimo. Primer su Pau Gasol i Huan Karlos Navaro koji su na svoju odgovornost igrali za reprezentaciju po cenu da se povrede. Gubi se elitizam. Olimpijske igre su vrhunac, od toga treba da se počne. Ne podržavam, ali razumem Jokićevu odluku. Trebalo je o tome razmišljati mnogo ranije, jer znam da su na njega uticali cele godine da ne igra za Srbiju. Oporavak od sezone je mnogo težak, naporno je, još putovanja,... - govori direktor "Štark arene" i ubitačno zaključuje:

- Polako, ali sigurno reprezentacija gubi značaj, a ako to izgubimo postaćemo tezga ličnih interesa grupe ljudi.

Republika

Komentari