KARI OBRADOVAO SRBIJU, JOKIĆ, BOGDAN, BJELICA, BOBI... Svi su spremni da igraju za Orlove!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • KARI OBRADOVAO SRBIJU, JOKIĆ, BOGDAN, BJELICA, BOBI... Svi su spremni da igraju za Orlove!

Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać boravili su prethodnih dana u SAD i razgovarali sa našim košarkašima u NBA ligi Nikolom Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom, Bobanom Marjanovićem i Aleksejom Pokuševskim.

Srpski košarkaši u NBA ligi šružaju odlične partije u poslednje vreme, a selektor Pešić kaže da se ne postavlja pitanje njihove želje da igraju za nacionalni tim.

"Imali smo odlične razgovore sa svim igračima u NBA ligi i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru", izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

Pešić i direktor reprezentacije Tarlać razgovarali su sa Jokićem, Bogdanovićem, Bjelicom, Marjanovićem i Pokuševskim, a svi su istakli želju da igraju u dresu sa državnim grbom.

"Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni", istakao je Pešić za sajt Saveza.

RTS

Komentari