KOKOŠKOV: DA SKUPIMO SVE NAJBOLJE ŠTO SRBIJA IMA PA DA IDEMO NA OI U TOKIJU! Nikog se ne plašimo, ali i ne potcenjujemo!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • KOKOŠKOV: DA SKUPIMO SVE NAJBOLJE ŠTO SRBIJA IMA PA DA IDEMO NA OI U TOKIJU! Nikog se ne plašimo, ali i ne potcenjujemo!

Košarkaši Srbije dobili su danas protivnike za olimpijski kavlifikacioni turnir koji će se igratu u Beogradu krajem juna naredne godine.

Žrebom u švajcarskom Mjesu, odlučeno je da košarkaši Srbije u borbi za mesto na OI u Tokiju naredne godine igraju protiv Novog Zelanda, Dominkanske Republike, Italije, Portorika i Senegala.

Tim povodom RTS je kontaktirao novog selektora Srbije Igora Kokošova i od njega zatražio komentar žreba održanog u Švajcarskoj:

"Poštujem sve naše protivnike koji će biti u na turniru u Beogradu, ali mi ne smemo da se plašimo nikoga. Nećemo biti naivni da nekog potcenimo i naš pristup svakoj utakmici biće maksimalan, jer se radi o eleminacionom sistemu takmičenja gde se jedan loš dan i jedna loša utakmica kažnjavaju. Sa nekim od ovih timova smo igrali prošlog leta i imali pozitivane rezultate. Ali ponavljam, naš fokus će biti na nama samima", rekao je Kokoškov za sajt RTS-a i dodao:

"Mi kontrolišemo našu pripremu za predstojeće leto. Želim našim igračima da budu zdravi, da imaju uspešne sezone sa svojim timovima, a onda da sakupimo sve najbolje što košarka u zemlji Srbiji ima i da ispunimo očekivanja ljubitelja košarke da se nacionalni tim kvalifikuje za OI u Tokiju", zaključio je Igor.

RTS

Komentari