KOKOŠKOV ZADOVOLJAN, TAKO IGRA SRBIJA! Borbenost, pristup, fizikalnost i energija... SPREMNI SMO ZA NAPAD NA OI!

    foto: KSS
    Podeli
  • KOKOŠKOV ZADOVOLJAN, TAKO IGRA SRBIJA! Borbenost, pristup, fizikalnost i energija... SPREMNI SMO ZA NAPAD NA OI!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov bio je veoma zadovoljan nastupom ekipe na Akropolis kupu u Atini. Srbija je osvojila trofej na pripremnom turniru, ubedljivo pobedivši Portoriko, Meksiko i domaćina Grčku.

Kokoškov je istakao da je to dobra priprema za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i naveo da se već sada u igri vidi ono što krasi srpsku selekciju.

"Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek... Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao", počeo je Kokoškov.

Šef stručnog štaba prisetio se i kolege Saleta Đorđevića, od kojeg je nasledio mnoge stvari u timu "orlova".

"Imali smo dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energija. Pričao je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta."

Za kraj, naveo je da su reprezentativci vrlo brzo uspeli da se prešaltaju sa klupskih na reprezentativne obaveze.

"Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou", zaključio je Kokoškov.

RTS

Komentari