BRAVO, KOKOŠKOV SKLAPA BRUTALNE ORLOVE! Srbija demorilala Meksiko, jeste da protivnik nije svetska klasa, ali...

    foto: KSS
    Podeli
  • BRAVO, KOKOŠKOV SKLAPA BRUTALNE ORLOVE! Srbija demorilala Meksiko, jeste da protivnik nije svetska klasa, ali...

Košarkaši Srbije ostvarili su i drugu ubedljivu pobedu na ovogodišnjem Akropolis kupu, pošto su u Atini savladali selekciju Meksika 104:67. "Orlovi" su zabeležili novi trijumf i pokazali da polako ulaze u ritam pred pakleno leto koje ih očekuje.

Selektor Igor Kokoškov počeo je da sklapa kockice pred kvalifikacioni turnir koji je na programu sledeće nedelje u Beogradu.

Srbija je dominirala od početka utakmice u "Oaka areni" i potpuno zasluženo stigla do trijumfa.

U startnoj petorci se našao Boban Marjanović, koji je na startu bio prva opcija u napadima naše selekcije, ali je onda Stefan Jović vezao nekoliko pogodaka sa distance i pokrenuo tim.

Pridružio mu se Ognjen Dobrić, da bi seriju nastavio Filip Petrušev po ulasku u igru. Petrušev je takođe bio nerešiva enigma u reketu za Meksikance, pa je jednom serijom omogućio Srbiji da ode na dvocifrenu razliku.

Najbolji srpski tim imao je skoro +20 u finišu prvog poluvremena u kojem je ubacio više od 50 poena.

Kada je nastavak igre otvoren serijom 10:0, utakmica je bila rešena i do kraja je nepoznanica bila samo kojim će rezultatom biti završena.

Bilo je u nekoliko navrata i više od 40 razlike, ali su Meksikanci uspeli da koliko-toliko smanje zaostatak.

Najefikasniji su bili spomenuti Petrušev sa 23 poena i Ognjen Dobrić sa 17.

Poslednji ispit na turniru Srbija ima u nedelju od 19 časova protiv domaćina Grčke, takođe uz prenos na RTS-u.

Poslednja provera "orlova" biće u sredu, 23. juna od 20 časova, kada će u hali "Aleksandar Nikolić" gostovati današnji protivnik Meksiko.

Srbija će na kvalifikacionom turniru za plasman na Igre u Tokiju, koji će biti održan u Beogradu, nastupiti u grupi A u kojoj su još Filipini i Dominikanska Repubilika.

U drugoj, grupi B se nalaze Italija, Portoriko i Senegal, a samo će se pobednik čitavog turnira plasirati na Olimpijske igre.

RTS

Komentari