MORNAR DOVODI KRILO ORLOVA, IGOKEA UZIMA 10 PIKA SA DRAFTA! Mogu li Zvezda i Partzan protiv nikad ambicioznijih konkurenata?!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • MORNAR DOVODI KRILO ORLOVA, IGOKEA UZIMA 10 PIKA SA DRAFTA! Mogu li Zvezda i Partzan protiv nikad ambicioznijih konkurenata?!

Mornar iz Bara čvrsto je rešen da sledeće sezone bude ozbiljan konkurent za titulu u ABA ligi u skladu sa tim se skalap tim. Kako prenose podgoričke ''Vjesti'' novo pojačanje Barana mogao bi da bude povremeni reprezentativac Srbije Stevan Jelovac.

Sezonu prekinutu zbog pandemije korona virusa 30-godišnji Jelovac proveo je u turskom Gazijantepu za koji je prosečno na meču postizao 16,1 poena uz 5,8 uhvaćenih lopti. Tokom karijere Jelovac je igrao za Vizuru, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod i Bamberg pre dolaska u Gazijantep.

Do sada Mornar je doveo Aleksandra Lazića i Tejlora Smita, a produžio je ugovore sa Džejkobom Pulenom, Derekom Nidamom, Ajzeom Vajthedom i Seadom Šehovićem.

S druge strane, u Laktašima se spremaju i za FIBA Ligu šampiona.

Košarkaški klub Igokea na pragu je velikog pojačanja pošto su mediji iz regiona preneli da bi nekadašnji 10. pik drafta 2009. Brendon Dženings mogao da potpiše ugovor sa klubom iz Laktaša. Ako do toga zaista dođe, Dženings bi bio među najzvučnijim imenima koja su zaigrala u regionalnom takmičenju.

Najbolje igre Dženings je imao u Milvokiju koji ga je i draftovao, mada je Amerikanac karijeru počeo u Evropi igrajući za Romu. Osim Milvokija, u NBA ligi je igrao i za Detroit Pistonse, Orlando Medžik, Njujork Nikse i Vašington Vizardse. Poslednji klub Dženingsa bio je Zenit iz Sankt Peterburga koji je napustio 2018. posle samo 10 odigranih mečeva.

Igokea za predstojeću sezonu pkušava da napravi što konkurentiniji tim pošto bi protivnici u FIBI Ligi šampiona mogli da joj budu Bilbao, Ritas, Darušafaka, Tofaš, Galatasaraja.

Teleks.info

Komentari