RADONJIĆ SKLOPIO KOCKICE, PROFIL I BROJKE ZVEZDINIH POJAČANJA OBEĆAVAJU TROFEJE! Žoc i Partizan imaće opakog konkurenta!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • RADONJIĆ SKLOPIO KOCKICE, PROFIL I BROJKE ZVEZDINIH POJAČANJA OBEĆAVAJU TROFEJE! Žoc i Partizan imaće opakog konkurenta!

Nekim igračima se Radonjić zahvalio, a u Zvezdu su se vratili neki sa kojima je vrlo uspešno sarađivao u prvom mandatu. Stigla su i tri nova imena...

KK Crvena zvezda u predstojećoj sezoni će braniti titule u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i domaćem prvenstvu, ali i ciljati znatno bolji učinak i plasman u Evroligi.

Tim Dejana Radonjića će imati, čini se, nikad jaču konkurenciju nadomaćoj i regionalnoj sceni, ali i trener crveno-belih je imao priliku da po prvi put u svom drugom mandatu na Malom Kalemegdanu kreira sastav.

Nekim igračima se zahvalio, a u klub su se vratili neki sa kojima je vrlo uspešno sarađivao u prvom mandatu. Stigla su i tri nova imena, sveukupno sedam pojačanja (zasad) pa ako je Radonja sklopio kockice, nema razloga da se navijači ne nadaju novim trofejima i dobrom rezultatu u Evropi.

Najpre se Zvezda jednim burnim transferom ozbiljno pojačala, ali i oslabila direktnog konkurenta. Iz Budućnosti je stigao Nikola Ivanović (27) koji je ozbiljno namučio crveno-bele u finalnoj seriji ABA lige i tako se preporučio Radonjiću. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Plejmejker je celu sezonu bio na nivou - osvojio je prvenstvo i kup Crne Gore, a izabran je u najbolju petorku ABA lige. Iz sezone u sezonu je imao sve veću minutažu i sve bolji prosek, a u karijeri do sad - 9.1 poen, 1.9 skokova, 2.8 asistencija i 1 ukradenu loptu za 21.3 minuta u igri.

Potom se u klub vratio Luka Mitrović (28), a takođe je stigao iz Budućnosti. Krilni centar se dokazao navijačima Zvezde u prvom boravku u klubu kada je kao kapiten predvodio tim do trofeja i bio najbolji igač završnog turinra KRK-a.

Radonjić zna da njega uvek može da računa, a u karijeri je beležio prosečno 5 poena, 3.2 skoka, 1.3 dodavanja, 0.5 ukradenih lopti i 0.2 blokade za 15.4 minuta.

Ubrzo je stiglo još jedno krilo, Aron Vajt (28). Nekadašnji košarkaš Žalgirisa, Armanija, Tenerifea i Panatinaikosa je potpisao dvogodišnji ugovor. I on je poznat kao veliki borac na terenu, sa dobrim šutem sa distance.

U karijeri je postizao po meču 7.4 poena, 3.9 skokova, 0.8 asistencija, 0.5 ukradenih lopti i 0.2 blokade za 21 minut na terenu.

Novi povratak usledio je iz FMP-a, odakle se na Mali Kalemegdan vrati Stefan Lazarević (24). Za to se apsolutno izborio sjajnim partiojama za tim iz Železnika pa će bek/krilo definitivno bio važan košarkaš u rotaciji Dejana Radonjića.

U dosadašnjoj karijeri je postizao 9.3 poena po meču, hvatao 4.5 lopti, imao 1.7 dodavanja, 1 ukradenu loptu i 0.3 bolkade za 27.4 minuta na parketu.

Potom je navijače podelio povratak u Zvezdu Nikole Kalinića (29), zbog njegovih izjava o Kosovu i Metohiji. Ono što se zna da će crveno-beli dobiti na terenu je veliko iskustvo igranja u Evroligi (osam sezona), borbenost, skokovi, a prilagođavanje će i njemu biti praktično nepostojeće.

Kalinina statistika u dosadašnjoj karijeri je: 8.1 poen, 3.2 skoka, 2 asistencije, 0.8 "krađa" i 0.2 blokade po meču, za 23.3 minuta na terenu.

Posle Vajta, šampionu se pridružio još jedan Amerikanac, ali ovaj dobro poznat navijačima. Nejt Volters (30) se vratio u Beograd sa zavidnim iskustvom igranja u Evropi, ali i pre toga u NBA-u.

Plejmejker je stigao iz UNIKS-a, a njegov prosek tokom nastupa u evropskim klubovima je 10.2 poena, 2.8 ksokova, 3.5 asistencija i 0.5 ukradenih lotpi za 18.7 minuta na parketu.

Nedavno je stigla vest o još jednom zvučnom pojačanju, za sada poslednjem, sedmom. Ostin Holins je pojačao konkurenciju na pozicijama 2 i 3 pristigavši iz Zenita. Visok je 193 centimetra i osim sjajnog napadačkog potencijala, poznat je kao odličan odbrambeni igrač, ali i sin Lajonela Holinsa koji je osvajao NBA titule sa Portlandom (kao igrač) i Lejkersima (kao pomoćni trener).

U Zenitu je za tri sezone beležio 9.6 poena, 2 skoka, 1.2 asistencije, 1.2 ukradene lopte i 0.3 blokade za 21.2 minuta igre.

Navijači Zvezde se nadaju da ovde nije kraj, pogotovo posle najava košarkaških insajdera da je na pragu kluba Greg Monro, dobro poznati centar sa zavidnom NBA karijerom, a koji je prethodne dve sezone bio član Bajerna, pa Himkija.

Verujući u Dejana Radonjića (koji je sam potvrdio da mu je potreban još igrač na poziciji 5) da će sva ova imena da uklopi idealno, sve miriše na još jednu trofejnu sezonu. Bez obzira na konkurenciju...

Espreso

Komentari