STIGLI TEO, BOBI, BJELICA, OKUPLJA SE SRPSKI DRIM TIM ZA OI! Čekaju se Bogdan, Jokić... Stižu Kalina, Luča, Jović...

    foto: KSS/FIBA
    Podeli
  • STIGLI TEO, BOBI, BJELICA, OKUPLJA SE SRPSKI DRIM TIM ZA OI! Čekaju se Bogdan, Jokić... Stižu Kalina, Luča, Jović...

Samo nekoliko dana pošto su im se završile sezone u klubovima reprezentativci Srbije su se okupili i treniraju u okviru priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se igra u Beogradu.

Selektor Igor Kokoškov još uvek nema sve igrače sa svog spiska na raspolaganju pošto nekima još uvek traje sezona, ali je tu sasvim dovoljno naših asova kako bi nacionalni tim mogao kvalitetno da počne svoje pripreme.

Samo nekoliko dana posle osvajanja titule šampiona Srbije reprezentaciji su se pridružili košarkaši Crvene zvezde Ognjen Dobrić, Branko Lazić i Dejan Davidovac.

Njihov nekadašnji saigrač Stefan Jović je takođe sa timom, kao i talentovani košarkaš Igokee Dalibor Ilić. Veteran Dragan Milosavljević takođe dolazi na trening reprezentacije samo nekoliko dana nakon poslednje odigrane utakmice jer je kao član Mege izgubio u borbi za prvaka Srbije upravo od Crvene zvezde. Sa njim je stigao i MVP ABA lige Filip Petrušev.

Kvalifikacije za Olimpijske igre nas očekuju od 29. juna od 4. jula i igraju se u Beogradu, U grupi sa Srbijom će biti Dominikanska Republika i Filipini i naš tim će morati da osvoji jedno od prva dva mesta kako bi prošao u polufinale.

Ukoliko to uspeju reprezentativci Srbije će se ukrštati sa drugom grupom u kojoj su Italija, Portoriko i Senegal, a samo pobednik turnira obezbeđuje plasman u Tokio.

Pre kvalifikacionog turnira "orlovi" će se spremati na "Akropolis kupu" u Atini, gde će se sastati sa Portorikom 18. juna,. Meksikom dan kaasnije i Grčkom 20. juna. Poslednja provera biće u Beogradu 23. juna protiv Meksika.

Čeka se da se završi NBA plej-of za Atlantu pa da se timu prirdruži Bogdan Bogdanović, a iz Amerike stižu vesti da je Denver spreman da pusti Nikolu Jokića da zaigra za Srbiju.

Vladimir Lučić je u Nemačkoj tek završio finalnu seriju prvenstva i on se čeka, a timu treba da se priključi i Nikola Kalinić posle sjajne sezone u Valensiji.


Komentari