ŽOC NIKAD OTVORENIJI, ZAŠTO SE VRATIO U SRBIJU, PRIČAO O DUDI... Nije sve u parama, ima nešto i u...

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ŽOC NIKAD OTVORENIJI, ZAŠTO SE VRATIO U SRBIJU, PRIČAO O DUDI... Nije sve u parama, ima nešto i u...

Najbolji trener Evrope otvoreno o Ivkoviću i zašto se vratio na klupu crno-belih

Najbolji košarkaški trener u Evropi Željko Obradović pričao je za grčki "Sport24" o Dudi Ivkoviću, i zašto je odlučio da se vrati u Partizan, iako je imao ponude najboljih klubova Evrolige.

- Bilo je rano ujutru i Dudina supruga Nena me je zvala. Bio sam u šoku. Pričali smo svakog dana pre toga. Bio je u bolnici, ali je svakako to bio veliki šok i nisam očekivao. Upoznao sam Dudu kao veoma mlad igrač u Borcu, ali 1988. smo počeli da imamo pravi odnos kad me je uveo u reprezentaciju kao najstarijeg igrača. Kako je vreme prolazilo, naš odnos je postajao poseban i odmah sam shvatio da mi zbog mojih godina mnogo veruje - kazao je Obradović za grčki portal.

Trener Partizana otkrio je da su njih dvojica zajedno prolazili kroz najgori deo srpske košarke kad zbog sankcija nisu mogli da učestvuju na Olimpijskim igrama 1992. godine.

- Bilo je teško vreme, rat u mojoj zemlji, a mi smo zbog Dude mogli da se spremamo u Solunu u hotelu Panorama. Tek smo onda saznali da nećemo moći da igramo na Olimpijskim igrama u Barseloni. Sećam se reakcije svih nas, igrača i trenera. Znali smo da nas čekaju teške godine, ali zbog Dude i njegovih grčkih prijatelja uvek smo mogli da dođemo u Grčku i radimo zajedno. On je zadržao igrače zajedno, pronalazio je način. U tom periodu smo postali veoma bliski. Od prvog dana, nikada se prema meni nije odnosio kao prema mlađem. Uvek mi se obraćao sa velikim poštovanjem i uvek mi je pružao priliku. Često smo razgovarali nasamo ili nas dvojica i Dragan Kićanović. Bilo je tu mnogo lepih priča, smešnih stvari, divnih uspomena. Njegov humor je bio neverovatan.

Obradović je otkrio zašto se vratio u Partizan i koliko mu znači povratak u Srbiju.

- Mogu da slušam svoj jezik, da budem sa ljudima koje razumem. Kako će biti na kraju? Ko to zna? Jedna stvar koju znam je da ljudi koji su u Partizanu i njegovi navijači imaju lojalnost koja je neverovatna. Sigurno će biti uz nas. Pred prirpemnu utakmicu sa Efesom rekao sam igračima: ‘Slušajte, navijači će vam oprostiti ako igrate loše, ali vam nikada neće oprostiti ako se ne borite, ako ne date 100 odsto - zaključio je Obradović.

Komentari