BOGDAN I HOKSI GAZE, ODUVALI NIKSE ZA POLUFINALE! Bogdanović punio kategorije, Atalanta se ne šali!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOGDAN I HOKSI GAZE, ODUVALI NIKSE ZA POLUFINALE! Bogdanović punio kategorije, Atalanta se ne šali!

Pobedom u čuvenom ”Medison Skver Gardenu” od 103:89 ekipa Atlante eliminisala je Njujork sa 4-1 i plasirala se u polufinale Istočne konferencije NBA lige. Bogdanović zapažen, ali poenterski skroman.

Hoksi su se u jednu od najpoznatijih dvorana u Americi vratili sa namerom da ”završe posao” u seriji, i u tome uspeli definitivno prelomivši meč na svoju stranu početkom drugog poluvremena kada su stekli dvocifrenu prednost koju do samog kraja nisu ispustili.

Najzaslužniji, i bez dileme najmotivisaniji u timu iz Džordžije bio je Trej Jang, koji je postigao 36 poena i podelio devet asistencija. Uz to, on je nastavio ”raspravu” sa navijačima Niksa, i na kraju iz nje izašao kao pobednik poklonivši se kao glumac sa obližnjeg Brodveja.

Odlično ga je ispratio Klint Kapela sa 14 poena i 15 skokova, dok su dvocifreni još bili Diandre Hanter sa 15 i Džon Kolins sa 13.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije imao dobro poentersko veče pošto je postigao ”samo” devet poena (šut iz igre 4 od 11), ali je značajno doprineo u ostalim segmentima igre - sedam skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jedna blokada za 35 minuta u igri.

Kod Niksa, koji su na ovaj način završili za njih ipak uspešnu sezonu, prva zvezda tima Džulijus Rendl imao je dabl-dabl od 23 poena i 13 skokova, dok je Ar-Džej Beret dodao 17.

Hoksi će u polufinalu igrati protiv Siksersa, koji su noćašnjom pobedom nad Vašingtonom od 129:112 takođe završili seriju sa 4-1 u pobedama.

Komentari