(FOTO) JOKIĆ NEMA KONKURENCIJU, OVAKVU DOMINACIJU NBA NE PAMTI! Anketa ESPN, ko je MVP!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO) JOKIĆ NEMA KONKURENCIJU, OVAKVU DOMINACIJU NBA NE PAMTI! Anketa ESPN, ko je MVP!

Američki ESPN sproveo je anketu kroz svojih 28 tržišta, a zatim u nju uključio i neke spoljne saradnike, među kojima je bilo i internacionalnih reportera. Pitanje u anketi bilo je veoma jednostavno. Ko je MVP dosadašnjeg dela NBA sezone.

Pravila su bila takva da svaki od glasača napiše po pet imena kojima daje glas. Prvoplasirani dobija deset bodova, drugoplasirani sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan glas. Svi su, bukvalno, glasali za Nikolu Jokića, jer je srpski as dobio 969 glasova.

Glasao je čak 101 novinar, a Nikola Jokić dominirao je kao nijedan košarkaš u istoriji NBA lige pre njega.

Čak 90 od 101 novinara ESPN-a stavilo je Nikolu Jokića na prvo mesto, osmoro ljudi ga je stavilo na drugo mesto, dvoje na treće i samo jedna osoba na četvrtu poziciju u rangiranju najboljih igrača lige ove sezone! Njegov najbliži pratilac je Džoel Embid iz Filadelfije koji ima samo 401 glas u ovoj anketi.

Ovakva dominacija na mesec dana pre kraja sezone nije viđena nikada u istoriji NBA lige. Jokić ima čak 568 glasova više od najbližeg pratioca, a dalje se ređaju Janis Adetokunbo, Demijan Lilard, Džejms Harden i Lebron Džejms, gde se završava spisak igrača sa preko 100 glasova.

Ukoliko bi se približni rezultati ponovili na kraju regularno dela sezone Nikola Jokić postao bi prvi centar nakon Šekila O'Nila (2000. godine) koji je stigao do MVP nagrade.

SD

Komentari