JOKIĆ ĆE BITI NAJBOLJI IKADA, AKO BUDE GLADAN KAO DRAŽEN! Legendarni Dino Rađa se naklonio Srbinu i MVP NBA!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ ĆE BITI NAJBOLJI IKADA, AKO BUDE GLADAN KAO DRAŽEN! Legendarni Dino Rađa se naklonio Srbinu i MVP NBA!

Srpski centar Nikola Jokić očekivano je proglašen za MVP-a sezone u NBA ligi. Igrao je briljantno, beležio skoro tripl-dabl u proseku, nije propustio nijedan meč, vodio Denver do treće pozicije na Zapadu, pa stoga ne čudi što je toliko ubedljivo pobedio u glasanju.

Sa tim se izgleda ne slaže jedino Džoel Embid, njegov najveći protivkandidat iz Filadelfije, međutim na strani Nikole Jokića su svi - navijači, igrači, treneri, kao i košarkaške legende...

Jedan od njih je svakako i čuveni hrvatski košarkaš Dino Rađa koji je u razgovoru za "Indeks" čestitao Jokiću na neverovatnoj sezoni i poručio da je njegova nagrada "apsolutno zaslužena", ma šta neki drugi pričali.

"Reč je o unikatnom talentu koji košarku vidi sasvim drugačije. Momak ima neverovatnu košarkašku inteligenciju i to se jako retko viđa. Dončić i on imaju strašan košarkaški IQ, a s tim se rađaš, to ne može da se nauči. Igrači, koliko god trenirali, mogu podići neke segmente svoje igre isključivo na temelju fanatizma i rada na sebi, ali ono što ova dvojica imaju, s tim se rađaš. Odigrao je sezonu bez mrlje i od srca mu čestitam", kazao je Rađa.

Jokić je tek treći košarkaš sa "starog kontinenta" koji je uspeo da dobije MVP priznanje. Pre njega je pripalo Dirku Novickom, a u poslednje dve sezone išla je u ruke Janisa Adetokunba. Može li Jokić da bude i najbolji košarkaš iz Evrope svih vremena?

''Jokić može da postane najbolji Evropljanin ikad, ali sve zavisi od njega, hoće li kao Dražen biti gladan ili će se zadovoljiti ovim'', rekao je Rađa.

Imaju li Jokić i Dončić potencijal da budu najbolji svih vremena?

"Mislim da može, ali sve zavisi od njega. Nikola više nema šta da nauči u košarci, još samo da popravi fizikalije i mislim da može da dominira sledećih deset godina bez problema. Pitanje je samo hoće li se zadovoljiti s ovim što je ostvario, s novcem koji je zaradio ili će ga terati glad za uspesima i dalje. Recimo kao Dražen. Dogodi li se ovo drugo, ne vidim ko bi mogao da ga zaustavi...", rekao je Rađa, pa se ogradio:

"Ipak, moram da kažem da je nezahvalno i glupo upoređivati velikane iz različitih epoha. Svaka generacija dala je svoje idole i jako je teško, a po meni i bespotrebno raspravljati ko je najbolji ikad. Košarka se u poslednjih 20-30 godina puno promenila. Napad je postao prioritetan u odnosu na odbranu i samim tim različiti profili igrača dobili su na važnosti. Kad bi sučelili Jokića i Sabonisa, Arvidas bi ga fizički pojeo, dok Nikola ima lakoću koju Litvanac nije imao. To je tema za široku diskusiju i svako ko učestvuje u njoj imaće argumente koji piju vodu. Sve je stvar afiniteta", kazao je čuveni košarkaš koji je član i "Kuće slavnih".

Na pitanje koga bi izabrao iz trojca Jokić-Dončić-Bojan Bogdanović, Rađa je dao diplomatski odgovor i objasnio da sve zavisi od toga kakvu ekipu ima.

Za kraj smo pitali Rađu da je trener i da može birati, koga bi izabrao od trojca Jokić – Dončić – Bojan Bogdanović.

"Nekad možeš da imaš nekoliko top zvezda u ekipi, a da ne napraviš ništa jer nemaš ideju šta s njima. No, bez ikakvog dvoumljenja, mislim da nema ekipe koja ne bi želela da ima svu trojicu", zaključio je Dino Rađa.

Mondo

Komentari