OPERACIJA JOKIĆ I ŠAMPIONSKI PRSTEN! Denver kreće u sklapanje ekipe za tutulu NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OPERACIJA JOKIĆ I ŠAMPIONSKI PRSTEN! Denver kreće u sklapanje ekipe za tutulu NBA!

Turbulentna sezona nalazi se iza Denver Nagetsa, a biće veoma zanimljivo da vidimo koji je njihov naredni potez.

Sezona puna uspona i padova i povreda bitnih igrača završena je eliminacijom Denver Nagetsa u prvoj rundi plej-ofa od strane Golden Stejt Voriorsa.

Jokić je bio njihov najbolji igrač, nosio ih je do 48 pobeda u regularnom delu i 1 u doigravanjima i verovatno ga čeka nova MVP nagrada i supermaks ugovor od 251 mlion dolara.

Denverpost je analizirao stanje Nagetsa i napomenuo da dosta toga zavisi od zdravstvenog stanja Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, ail i od Tima Konelija, Kalvina Buta i ostalih saradnika koji će na agenciji potražiti dobrog slobodnog agenta.

Problem sa Denverom je što je "zarobljeno" 143 miliona dolara u ugovorima i to na 8 igrača, pa je potrebno da se dovede još šest košarkaša i to minimum.

S obzirom na to da je seleri kep popunjen, mogu da potpišu igrače sa "mid-level exception" opcijom što mu dođe oko 6,4 miliona dolara godišnje, veteranski minimum ili putem trejda.

Dakle, situacija nije sjajna, a i na ivici su poreza za luksuz što bi bilo prvi put od 2010. godine da Denver plaća tu vrstu poreza zbog visine plata u svom timu.

Situacija sa ugovorima izgleda ovako:

C Nikola Jokić – $33.616.770 – 2023. ističe ugovor

G Džamal Marej – $31.650.600 – 2025. ističe ugovor

F Majkl Porter Jr. – $29.750.000 – 2026. ističe ugovor

F Eron Gordon – $19.690.909 – 2026. ističe ugovor

G Vil Barton – $14.375.000 – 2023. ističe ugovor

G Monte Moris – $9.125.000 – 2024. ističe ugovor

F Zik Nadži – $2.617.800 – 2024. ističe ugovor

G Bouns Hajland – $2.201.520 – 2025. ističe ugovor

Igrači koje Denver gubi tako što im ugovori ističu su Brin Forbs, Fakundo Kampaco, Ostin Rivers, Demarkus Kazins, Vlatko Čančar, Devon Rid, Markus Hauard i kao što vidite prostor za plate se neće mnogo otvoriti ovim odlascima.

Nagetsi mogu da se uzdaju u 21. pik na predstojećem NBA draftu. Prema pisanju Ringera i "NBAdraft.net" sa te pozicije bi trebalo da izaberu još jednog srpskog talentovanog košarkaša Nikolu Jovića.

Pominju se i ljudi poput Kendala Brauna ili Džejdena Vilijamsa (nisko krilo), ali treba imati u vidu da je NBA draft živa stvar i da sve može da se promeni u sekundi.

Dakle, Nagetsi neće moći da plate neku veliku zvezdu jedini način da nekoga takvog privole jeste putem trejda, ali je pitanje koga bi mogli da pojure i čega bi morali da se odreknu.

Igrača "na rizik" nema previše na ovogodišnjoj pijaci, a možemo reći da se kao imena nekako izdvajaju Ti Džej Voren i Viktor Oladipo.

Sve u svemu biće interesantno da ispratimo poteze Denvera i da vidimo naredne sezone koliki je njihov domet, jer bi mnogi voleli da napokon sagrade tim za šampionsku titulu.

B92.net

Komentari