NIKOLA, RAZBIJAČ, JOKIĆ! AMERI U ŠOKU, OVO NIJE MOGUĆE! Srbin ne piše istoriju NBA, on je već sada ISTORIJA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NIKOLA, RAZBIJAČ, JOKIĆ! AMERI U ŠOKU, OVO NIJE MOGUĆE! Srbin ne piše istoriju NBA, on je već sada ISTORIJA!

Nikola Jokić je ponovo izazvao ogromnu pažnju sportske javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. I to sa pravom, jer ljubitelji košarke teško da mogu da prihvate da je moguće ono što Srbin radi u najjačoj ligi sveta.

Podsetimo, nakon što je Jokić ostvario treći uzastopni tripl-dabl i to u prvom od dva uzastopna meča sa San Antoniom, Srbin je iznova zablistao: ovoga puta u pobedi nad Sparsima, u kojoj je Jokić predvodio klub iz Kolorada uz fantastičnu ličnu statistiku.

Ali, jedan statistički parametar možda i najbolje oslikava koliko je naš as "čovek-tim", i to na način koji dosad nije zabeležen.

Poznato je već da je Denver potpuno drugačija ekipa kada Nikola igra i kada je van terena, ali američki novinari koji svakodnevno prate Nagetse došli su do zapanjujućih podataka:

1. S Jokićem na parketu Nagetsi su ove sezone dali 184 poena više od rivala. A kada je Jokić bio na klupi, Nagetsi su primili 183 više od suparnika

2. Kada Nikola Jokić igra, Denver je drugi u NBA ligi i po efikasnosti napada i po čvrstini odbrane. A kada Jokić ne igra, Denver je pretposlednji, 29. po efikasnosti napada, a poslednji, 30. po odbrani.

"On je jednočlana ekipa za razbijanje", glasi komentar "Lida", američkog medija koji prati košarkaška zbivanja.

Iako je u pitanju dosad nezabeležena dominacija jednog igrača, koji "održava u životu" klub iz Kolorada (inače skrhan brojnim povredama), Srbina vodeći američki mediji ne svrstavaju na vrh liste kandidata za MVP priznanje u sezoni 2021/2022, već tu, prema saznanjima ESPN-a koji je intervjuisao mnoge glasače za MVP nagradu, vodi Stef Kari iz Golden Stej voriorsa.

Ipak, Nikola Jokić,je potpuno posvećen ličnom i razvoju ekipe, pa otuda i bravure na terenu...

Ma koliko da ono što on sam radi na terenu - dosad nije zabeležno.

Podsetimo, u sedmici za nama je po ostvarenim tripl-dabl učincima prestigao i legendarnog Lerija Birda, a uskoro će ljubitelji košarke moći ponovo da uživaju u njegovim majstorijama.

Nagetsi su trenutno na učinku 13-13 i zauzimaju sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji, a naredni meč igraju na svom terenu protiv Vašingtona, koji je sedmi na "Istoku", ali sa 15-12 kada se radi o odnosu pobeda i poraza.

Komentari