ZORAN LUKIĆ SELEKTOR RUSIJE! SRBIN IMA SAMO JEDAN ZADATAK, VRATITI BAĆUŠKE NA KROV EVROPE! Srećno majstore!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZORAN LUKIĆ SELEKTOR RUSIJE! SRBIN IMA SAMO JEDAN ZADATAK, VRATITI BAĆUŠKE NA KROV EVROPE! Srećno majstore!

Promene na klupi reprezentacije Rusije su završene, tako tvrde mediji iz ove zemlje. Selektor košarkaške selekcije Sergej Bazarevič je završio svoju misiju, a na njegovo mesto dolazi ni manje ni više nego Srbin - Zoran Lukić (50).

Ruski "Sport ekspres" je preneo ovu vest i tvrdi da je ostala samo zvanična promocija.

"Zoran Lukić, trener Nižnjeg Novgoroda, će preuzeti reprezentaciju. Izvršni komitet Saveza je već dao potvrdu. Čeka se samo koordinacija sa Ministarstvom sporta, a to je samo formalnost", navodi se u tekstu.

Pod Bazarevičem je ekipa zauzela četvrto mesto na Evrobasketu 2017. godine, zaustavljena je u osmini finala Svetskog kupa u Kini 2019. godine, a nisu uspeli da se kvalifikuju na Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Lukića sada čeka težak posao, da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo koje se održava 2023. godine.

"Tokom godina je Lukić stekao imidž čoveka sa jakim principima, čvrstog i inteligentnog trenera sposobnog da otkrije mnoge ruske talente. Mnogi domaći igrači su oživeli svoje karijere pod njegovom komandom, a mladi košarkaši su mnogo napredovali sa njim. Poznat je kao trener koji ne poklanja prilike, već to morate da zaradite", piše u tekstu.

Lukić je karijeru počeo u Beopetrolu, pa je dve godine vodio drugi tim CSKA. Potom je otišao u Nižnji gde je bio od 2008. do 2014. godine. Prešao je u Banvit naredne godine, ali je tu ostao samo jednu sezonu. Od 2017. je ponovo preuzeo Nižnji gde i danas radi kao šef stručnog štaba.

Mondo

Komentari