BRAVO DEVOJKE, TAKO SE IGRA ODBOJKA! Srpkinje oduvale Italijanke u polufinalu EP! JOŠ POBEDA I ZLATO JE NAŠE!

    foto: OSSRB
    Podeli
  • BRAVO DEVOJKE, TAKO SE IGRA ODBOJKA! Srpkinje oduvale Italijanke u polufinalu EP! JOŠ POBEDA I ZLATO JE NAŠE!

Odbojkašice Srbije savladale su Italijanke sa 3:1 po setovima 25:22, 25:21, 21:25, 25:20 i plasirale se u finale Evropskog prvenstva. Protivnik u nedeljnom finalu biće im bolje iz duela Turkinja i Poljakinja.

Fantastičnom igrom, pre svega snažnim servisom, naše su razbijale prijem protivnica. Sjajnom igrom u polju otvarani su napadi, pre svih za Brankicu Mihajlović i Tijanu Bošković, koje su odlično koristile svoje šanse. Italijanke su uspevale da pariraju, osvojile su treći set, ali u odlučujućim momentima naše su bile skoncentrisanije i uspevale su da odbiju napade protivnica. Na kraju pobeda Srbije i plasman u finale Evropskog prvenstva.

Italijanke su konstantno vodile u prvom setu, naše su stizale prednost i u više navrata uspevale da izjednače. Protivnice su najveću prednost imale od plus četiri - 13:9. Međutim, naše su brzo uspele da uhvate rezultatski priključak, a izjednačenje je stiglo pri rezultatu 15:15.

Italijanke su u finišu imale minimalnu prednost - 20:19. Međutim, to je bilo poslednje vođstvo protivnica u ovom setu. Naše devojke sa tri vezana poena dolaze do 22:20. Ovu prednost su održale do kraja seta za konačnih 25:22.

Velika borba i u drugom periodu. Naše odbojkašice su delovale sigurnije u polju i uspele da održe prednost. Međutim, Protivnice serijom od 4:0 preuzimaju vođstvo - 18:17. U sam finiš seta ušlo se pri rezultatu 20:20.

U trećem setu naše devojke su bile te koje su diktirale tempo i nakon startnog vođstva od 3:0, konstantno su održavale, doduše minimalnu, prednost. Italijanke su prvi put povele pri rezultatu 12:11. Usledio je period igre u kome su protivnice čuvale prednost, da bi naše uspele da serijom od četiri poena preokrenu rezulat.

Ipak, Italijanke sigurnije u finišu, pre svega serijom uspešnih servisa Solomaite dolaze do prednosti od 22:18. potom protivnice rutinski privode set kraju - 25:21.

Četvrti set doneo je, takođe, veliku borbu. Taktičko nadmudrivanje dva trenera u kome je naš selektor uspeva da izađe kao pobednik. Srvija je konstantno vodila da bi s esredinom seta odlepila na plus pet - 15:10.

Finiš seta doneo je još veću prednost naše selekcije 20:14, međutim Italijanke se ne predaju i serijom od čeiri poena prilaze na 20:18. Ipak, naše odbijaju ovaj napad i privode set i meč kraju za konačnih 25:20 i plasman u finale Evropskog prvenstava

RTS/Teleks.info

Komentari