IDEMO DEVOJKE, ITALIJANKE JESU JAKE, ALI VI STE JAČE! Dve pobede dele naše odbojkašicde od titule evropskih prvakinja!

    foto: OSSRB
    Podeli
  • IDEMO DEVOJKE, ITALIJANKE JESU JAKE, ALI VI STE JAČE! Dve pobede dele naše odbojkašicde od titule evropskih prvakinja!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić, pred polufinale Evropskog prvenstva protiv Italije, izjavio je da očekuje sličan meč kao u finalu za titulu prvaka sveta u Jokohami.

Srpske odbojkašice su prošlog oktobra slavile posle preokreta u Japanu (3:2) i osvojile prvo svetsko zlato.

"Vrlo su slični sastavi kao u finalu SP. Pretpostavljam da će i utakmica biti slična, timovi su sličnog kvaliteta. Italija i Srbija u ovom trenutku ne igraju najbolje što mogu, ali spadaju u najuži krug favorita za osvajanje medalje", rekao je Terzić, a prenosi OSS.

Kapiten Maja Ognjenović smatra da se sastaju dve najbolje selekcije.

"Ne volim da kažem, ali mislim da je ovo finale pre finala. Poštovanje Poljskoj i Turskoj, ali naša utakmica je jača po kvalitetu i neizvesnija. Italija nam je stari poznanik, verujem da ćemo odigrati našu najbolju partiju na turniru", poručila je ona.

Brankica Mihajlović sa nestrpljenjem čeka meč sa Italijom.

"Poznajemo se jako dobro međusobno. Italija je izuzetno kvalitetna ekipa, želi finale, kao i mi. Hoćemo da pokažemo najbolju igru", zaključila je Mihajlović, istakavši da bi idealno finale bilo Srbija – Turska.

Najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković rekla je za RTS da očekuje težak meč sa Italijom u polufinalu Evropskog prvenstva, ali da se nada da će srpski tim dati maksimu i radovati se pobedi.

"Italija je nama dobro poznat protivnik. Jedna izuzetno kvalitetna reprezentacija. Znamo da neće biti lako, ipak je to polufinale Evropskog prvenstva i sigurno da će obe reprezentacije dati svoj maksimum. Mi ćemo se potruditi da se pripremimo što bolje i nadam se da ćemo se sutra radovati".

Polufinale EP između Srbije i Italije igra se u subotu od 16 sati.

Teleks.info/Mediji


Komentari