MAJSTORI, NEMA OPUŠTANJA SADA VAS ČEKAJU KVALIFIKACIJE ZA OI! Ponovo će Srbiji na megdan Slovenci i Francuzi!

    foto: OSSRB
    Podeli
  • MAJSTORI, NEMA OPUŠTANJA SADA VAS ČEKAJU KVALIFIKACIJE ZA OI! Ponovo će Srbiji na megdan Slovenci i Francuzi!

Uroš Kovačević, najbolji igrač Evropskog prvenstva u odbojci, rekao je da je presrećan zbog titule u Parizu. Kovačević je naveo da Srbiju i Sloveniju već u januaru očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

"Olimpijske kvalifikacije će biti teške za sve, igraćemo i sa Slovencima verovatno", zaključio je Kovačević.

On je poručio i da je samo njegov tim verovao da može da osvoji evropsku krunu.

Srbija je došla do titule u Parizu, pobedom nad Slovenijom sa 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

"Već sam jednom osvojio 2011. godine, ali sam tada bio na klupi. Mnogo je lepše i bolje kada igrate. Ponosan sam na sve igrače, na moju četu", rekao je Kovačević neposredno posle meča.

On je kazao da se igračima vratilo jer su verovali u to da su najbolji.

"Ovo je neverovatno iskustvo za sve nas. Niko sem nas nije očekivao da budemo šampioni i uspeli smo!"

MVP prvenstva se potom osvrnuo i na sam meč sa Slovencima.

"Počeli su da igraju veoma dobro ispred mnogo slovenačkih navijača. Sjajno su servirali, ali smo u drugom setu odlučili da igramo loptu po loptu, poen po poen... Ne mogu da kažem da je pobeda bila laka, ali smo podizali nivo igre iz seta u set."

Srednji bloker odbojkaške reprezentacije Srbije Marko Podraščanin nakon osvojenog zlata na EP u Parizu izjavio je da su u ključnim momentima proradili inat i zajedništvo, koji su Srbiju vodili do pobede.

"Od prve utakmice i Nemačke smo verovali u sebe i znali da ako igramo dobro i iz meča u meč podižemo formu, možemo do kraja. Potajno smo se nadali zlatu, nismo počeli dobro finalni meč, ali kasnije smo počeli da bolje servramo, pojačali odbtranu i sve je došlo na mesto", prvi su utisci Podraščanina nakon meča.

"Nakon neverovatnog polufinala protiv Francuske i ovog finala, zasluženo smo osvojili zlato i posle osam godina se vratili na tron. Hvala svima koji su bili u nas, ovde u Parizu, kući u Srbiji i svim srpskim okolnim zemljama", rekao je Marko.

Srednji bloker je dodao da je Srbija ponovo pokazala karakter, da je proradilo srpsko zajedništo i inat.

"Mi smo sami verovali i pokazalo se još jednom i protiv Poljaka pred 65 hiljada njihovih navijača, protiv Italijana prošle godine u Torinu i protiv Francuza ovde pred njihovim navijačima. Proradilo je zajedništvo, proradio je inat i kada igramo ovako za našu prelepu zemlju, možemo sve", zaključio je Podraščanin.

Teleks.info/RTS

Komentari