SRBIJA GAZI, AUSTRIJANCI PUKLI KAO ZVEČKA! NEKA SE SPREME ČESI, A ONDA BELGIJA ILI UKRAJINA! Orlovi igraju kao u transu, ovakva brutalnost se retko viđa!

    foto: CEV
    Podeli
  • SRBIJA GAZI, AUSTRIJANCI PUKLI KAO ZVEČKA! NEKA SE SPREME ČESI, A ONDA BELGIJA ILI UKRAJINA! Orlovi igraju kao u transu, ovakva brutalnost se retko viđa!

Odbojkaši Srbije ostvarili su pobedu u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva protiv Austrije sa 3-0 u setovima. Srbija je ostala maksimalna posle grupne faze ostvarivši svih pet pobeda, ovoga puta sa 25:16, 25:22, 25:20.

"Orlovi" su obezbedili sebi lak put do četvrtfinala EP, pošto su prošli u osminu finala sa prvog mesta, gde će ih sačekati poslednjeplasirana u svojoj grupi Češka.

Selektor Kovač nije hteo ništa da prepusti slučaju u prvom setu i na teren je ubacio veoma jaku postavu. Austrijanci su davali sve od sebe, ali adekvatnog odgovora nije bilo.

Tek u drugom setu, kada je Kovač rešio da odmori neke startere, Austrijanci su pružili otpor. Poveli su čak i sa +4, ali njihova radost nije dugo trajala.

Srbija je napravila seriju i sredinom drugog seta povela, a na kraju "slomila" protivnika u završnici.

Treći set imao je sličan scenario kao prethodni. Austrijanci su poveli sa 13:11, ali je usledila serija Srbije od 3:0, a nešto kasnije i rutinska završnica.

Meč Srbije i Češke na programu je 21. septembra u Antverpenu, a pobednik tog duela igraće sa boljim iz okršaja Belgije i Ukrajine u četvrtfinalu.

B92.net/Teleks.info

Komentari