BRUTALNA SRBIJA PREGAZILA I ČEHE! EP ZA ODBOJKAŠE: Orlovi rutinski otišli u četvrtfinale, TAMO NAS ČEKA UKRAJINA!

    foto: CEV
    Podeli
  • BRUTALNA SRBIJA PREGAZILA I ČEHE! EP ZA ODBOJKAŠE: Orlovi rutinski otišli u četvrtfinale, TAMO NAS ČEKA UKRAJINA!

Odbojkašak reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je savladala selekciju Češke sa 3:0 (31:29, 25:21, 25:18). Orlovi će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča između Belgija i Ukrajine.

Odlično su krenuli Česi i poveloi sa 3:0, ali nije dugo trebalo Orlovima da se presaberu i preokrenu na 5:4. Tada je počeo period igre poen za poen, da bi Srbija serijom od tri poena stigla do 13:10. To vođstvo su Orlovi uspešno održavali, stigli do 23: 21 i izgledalo je da će rutinski privesti set kraju, ali su Česi uspeli da stignu do preokreta i čak četiri set lopte koje su izabranici Slobodana Kovača uspeli da spasu i povedu sa 1:0.

Dobro su Česi počeli i drugi set stvorivši prednost od 4:1, a vođstvo su čuvali do prvog tehničkog tajm-auta, da bi Srbija potom stigla do preokreta i povela sa 13:10. Pokušali su Česi da se vrate, ali su Orlovi lako održavali prednost i rutinski priveli i drugi set kraju za velikih 2:0. U trećem setu ništa Orlovi nisu hteli da prepuste slučaju.

Od početak seta su vodili i kontrolisali dešavanja na terenu. Česi su se držali do 15:13, da bi Srbija serijom od pet poena povela sa 20:13. Pokušali su Česi još jednom da zakomplikuju set, ali nisu bili uspešni i Srbija je ostvarila trijumf vredan plasmana u četvrtfinale.

SD/Teleks.info

Komentari