ŠTA REĆI OSIM TOM BREJDI! DOKAZAO JE DA JE NAJVEĆI IKAD - Bakanirsi pregazili Čifse i osvojili 55. Superboul!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA REĆI OSIM TOM BREJDI! DOKAZAO JE DA JE NAJVEĆI IKAD - Bakanirsi pregazili Čifse i osvojili 55. Superboul!

Predvođeni nezaustavljivim Tomom Brejdijem, Tampa Bej bakanirsi slavili su ubedljivo protiv Kanzas Siti čifsa 31:9, u 55. Superboulu. Brejdi osvojio sedmi trofej u karijeri, prvi sa Piratima i dokazao da je najbolji igrač američkog fudbala u istoriji.

Iako su važili za autsajdere u duelu sa prošlogodišnjim šampionom, Tampa Bej bakanirsi su odigrali najbolji meč kada je to bilo najpotrebnije i pobedom od 31:9 osvojili drugu šampionsku titulu u istoriji franšize.

Ako je ovo bio veliki dan za tim sa Floride, bio je još veći za Toma Brejdija (43), koji je peti put u karijeri poneo MVP priznanje Superboula.

Veteran je sedmi put u karijeri osvojio trofej Vinsa Lombardija, prvi put sa "gusarima", čime je ušao u istoriju sporta.

Brejdi sada ima više osvojenih trofeja, nego bilo koja franšiza u NFL takmičenju – Nju Ingland (sve sa Brejdijem) i Pitsburg imaju po šest.

Bakanirsi su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu, kada je Brejdi bacio tri tačdaun pasa i to igračima koje je doveo sa sobom u Tampu – dva za Roba Gronkovskog i jedan za Antonija Brauna.

"Poglavice" nisu ličile na ekipu koja je prošle godine osvojila titulu, a ove bila ubedljivo najbolji tim u ligaškom delu takmičenja. Odbrana Tampe u potpunosti je zaustavila Patrika Mahomsa, koji je prvi put u NFL karijeri odigrao meč bez tačdaun pasa.

Svih devet poena u Superboulu Čifsi su postigli posle šuteva za tri poena, dok je odlučujući udarac zadao raning bek Leonard Furnet, koji je zabeležio tačdaun trčanjem.

Brejdi je do kraja meča iskusno kontrolisao vreme, odbrana Bakanirsa odradila je svoj deo posla, pa Čifsi nisu uspeli da priđu end zoni ekipe Brusa Arijansa, koji je tako stigao do svog prvog trofeja u karijeri.

Treba istaći da su Bakanirsi imali određenu prednost, pošto se 55. Superboul igrao na njihovom "Rejmond Džejms" stadionu.

Na poluvremenu, koncert je održao kanadski muzičar Vikend.

Komentari