TUR DE FRANS, KOLUMBIJAC ISPISAO ISTORIJU NAJPRESTIŽNIJE TRKE NA SVETU! Nibaliju etapa, Bernal već slavi pobedu na Turu!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • TUR DE FRANS, KOLUMBIJAC ISPISAO ISTORIJU NAJPRESTIŽNIJE TRKE NA SVETU! Nibaliju etapa, Bernal već slavi pobedu na Turu!

Italijan Vinćenco Nibali pobednik je pretposlednje, 20. etape Trke oko Francuske, dok je Egan Bernal zadržao žutu majicu i u nedelju će postati prvi Kolumbijac koji je osvojio najprestižniju biciklističku trku na svetu.

Bernal je žutu majicu preuzeo u petak nakon što je 19. etapa skraćena zbog nevremena. On je u trenutku prekida imao oko dva minuta prednosti nad do tada vodećim Žulijanom Alafilipom, a sadašnjim osvajanjem četvrtog mesta zadržao je lidersku poziciju.

Sada mu je potrebno samo da završi poslednju etapu kako bi ušao u istoriju Tur d'Fransa. Osim toga što će postati prvi Kolumbijac koji će slaviti na Turu, Bernal će sa 22 godine biti i najmlađi pobednik te trke.

Današnja brdska etapa od Albervila do Val Torena, koja je trebalo da bude duga 130 kilometara, skraćena je zbog nepovoljnih vremenskih na samo 59 kilometara i u njoj je trijumfovao Nibali vremenom 1:51,53.

Drugo mesto zauzeo je Španac Alehandro Valverde, a treće njegov sunarodnik Mikel Landa. Iza njih slede Bernal i Gerajnt Tomas, koji će Kolumbijcu sutra i predati tron.

Beta/Teleks.info

Komentari