ZLATNA ANDREA! STOJADINOV ŠAMPIONKA EVROPE, PETROVIĆEVA BRONZANA! Srpkinje vladaju tatamijem, brutalna dominacija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZLATNA ANDREA! STOJADINOV ŠAMPIONKA EVROPE, PETROVIĆEVA BRONZANA! Srpkinje vladaju tatamijem, brutalna dominacija!

Andrea Stojadinov još jednom je potvrdila kvalitet na međunarodnoj džudo sceni. Na EP (U23) u Budimpešti (38 država, 299 takmičara) srpska šampionka u kategoriji do 48 kilograma osvojila je još jedno zlatno odličje. Da uspeh Džudo saveza Srbije bude još bolji potrudila se i Nadežda Petrović koja je u kategoriji do 52 kilograma osvojila bronzanu medalju.

Andrea Stojadinov, evropska šampionka na putu do trona bila je više nego ubedljiva jer je svaku protivnicu pobedila maksimalnim rezulattom - iponom. Pred srpskom šampionkom pale su Mađarice Luca Mamira, Izraelka Tamar Malca kao i Engleskinja Amy Platten u polufinalu. U borbi za zlato Stojadinov nije dala mogućnost za manevar ni odličnoj Ramili Aliyevoj iz Azerbejdžana.

"Presrećna sam naročito jer je ostao žal od prošle sezone kada sam želela da objedinim titule na Evropskom prvenstvu u Poreču, juniorsku i za mlađe seniore. Hvala svima koji su bili uz mene, na mom putu, pre svega porodici, Džudo savezu Srbije, predsedniku Ivanu Todorovu, mojoj Crvenoj zvezdi i predsednicima Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku", istakla je Andrea Stojadinov.

Nadežda Petrović je u kategoriji do 52 kilograma ponovila uspeh iz minule sezone kada se takođe okitila bronzom. Srpska reprezentativka bila je bolja od Francuskinje Leonie Gonzales u prvom kolu.

Belgijalnka Fiona Vanbiesbroeck savladala je Nadeždu Petrović u polufinalu.

Ipak u duelu za bronzu, nije bilo dileme Maria Castello Diez (Španija) nije imala rešenje za Nadeždu, čime je osvojena još jedna medalja za bogatu riznicu Džudo saveza Srbije.

Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije prvi je čestitao trofejnim reprezentativkama Srbije na vrhunskim rezultatima ostvarenim na tatamiju Ludovik Arene.

Todorov je tokom prvog takmičarskog dana Evropskog prvenstva u Budimpšti uručio medalje najboljima u težinskoj kategoriji do 60 kilograma. Upravo je ova činjenica još jedan dokaz o ugledu koji ima srpska džudo porodica i predsednik Ivan Todorov.

"Čestitke Andrei Stojadinov, Nadeždi Petrović na vrhunskom rezultatu ostvarenom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Budimpešti. Ovo je najbolji pokazatelj da Džudo savez Srbije ima kontinuitet vrhunskih rezultat na međunarodnoj sceni. Učinile su ponosnim sve ljubitelje džudoa i sporta u Srbiji", istakao je Ivan Todorov.

Na korak do odličja bila je i Anja Obradović ( do 63 kg) koja se iz Budimpešte vraća sa plasmanom na peto mesto.

RTS

Komentari