TO MOGU SAMO SRBIJA I HRVATSKA, NEPONOVLJIV KLASIK PO NEVIĐENOM PLJUSKU PRIPAO DELFINIMA! Srbija u Tokiju, Barakude čekaju novu šansu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TO MOGU SAMO SRBIJA I HRVATSKA, NEPONOVLJIV KLASIK PO NEVIĐENOM PLJUSKU PRIPAO DELFINIMA! Srbija u Tokiju, Barakude čekaju novu šansu!

Vaterpolisti Srbije osvojili su Svetsku ligu i plasirali se na Olimpijske igre u Tokiju 2020!

"Delfini" su pred 4.000 gledalaca na Tašu savladali Hrvatsku 12:11, golom Filipa Filipovića iz peterca 17 sekundi pre kraja.

Srpski su gubili 4:1 početkom druge četvrtine, preokreću serijom 5:0, ali Hrvati vraćaju prednost koju održavaju do poslednja tri minuta, kada kapiten Filipovića sa tri uzastopna gola donosi trofej našem timu.

Neponovljiv klasik iz hrama našeg vaterpola na pljusku nije dobro počelo po "delfine", dva vezana promašaja, nesigurnost na startu zbog pritiska domaćeg terena i publike, ali i težine koju je nosio susret.

"Barakude" su imale sreće da su sudije bile lake ruke kada su u pitanju peterci, te su dobile čak dva u prvoj četvrtini i iskoristile nervozu naših.

Na sve to počeo je pljusak, toliko jak da je polovina publike potražila zaklon van bazena u nadi da će prestati, a vaterpolisti se dogovorili da im ne smeta i da će nastaviti.

Tako je i bilo. Veliki sportisti nastavili su interesantnu bitku iako je lilo kao iz kabla, a nakon izjednačenja Filipovića, Vrljić je vratio prednost, a onda je Dušan Mandić pogodio po četvrti put.

Odmah u narednom napadu Hrvatska je došla do prednosti jer je Vukičević nastavio da niže golove, a tada došao do petog.

Filipović je iz odbojke doneo novo ravnanje za 10:10 i onda je postao heroj utakmice, jer je na minut do kraja pogodio iz solo akcije za 11:10!

Vukičević je izjednačio, a onda je Mitrović na 15 sekundi do kraja iznudio peterac, a egzekutor - Fića!

Do kraja smo se odbranili i uspeli da osvojimo Svetsku ligu. Majstori!

U proteklih pet godina dve selekcije imale su najviše sudara u mečevima za olimpijske, svetske i evropske medalje.

Do finala, Srbija je stigla pobedom nad Australijom od 16:11, dok je Hrvatska u polufinalu savladala Španiju sa 11:10.

Mediji/ Blic/Telsksinfo

Komentari