DEVOJKE, POKIDALE STE NAM ŽIVCE, ALI VREDELO JE! BRAVO! Srbija iščupala bod protiv Danske, živi san o Olimpijskim igrama

    foto: RSS
    Podeli
  • DEVOJKE, POKIDALE STE NAM ŽIVCE, ALI VREDELO JE! BRAVO! Srbija iščupala bod protiv Danske, živi san o Olimpijskim igrama

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno 26:26 sa Danskom u poslednjoj utakmici u grupi 1 na Svetskom prvenstvu i sačuvale san za plasman na Olimpijske igre.

Osvajanjem tog boda sada su treće na tabeli, čime su direktno ostavile Dansku bez šansi da se plasira na olimpijski turnir.

Ovim remijem Srbija je ostala u igri za odlazak na kvalifikacioni turnir na Olimpijske igre, a naredni potez trebalo bi da povuku Nemice u svom meču sa Norveškom. Srbiji je potreban poraz Nemica, a ukoliko Nemačka pobedi, Srpkinje očekuje baraž za kvalifikacije za OI, u kojem bi igrale protiv četvrtoplasirane ekipe u grupi 2.

Duel u Kumamotu je počeo okršajem dve golmanke – Katarine Tomašević i Sandre Toft. Dve devojke su briljirale od samog starta, Toft je odbranila prva dva sedmerca, ali je Tomaševićeva uzvratila i na drugoj strani "spustila roletnu".

Naše devojke su se mučile u napadu u uvodnim minutima i, kada su se oslobodile, golovi su se nizali kao na traci.

Zahvaljujući Dragani Cvijić, Kristini Liščević, Jeleni Lavko i Slađani Pop-Lazić došli smo do šest golova viška, pre nego što je usledio pad.

U međuvremenu je Tomaševićeva dobila neugodan udarac loptom u lice, ali se oporavila, pa su Obradovićeve igračice na odmor otišle sa tri gola prednosti – 14:11.

Početkom nastavka usledio je pad u igri Srbije koji su, mnogo agresivnije i brže Dankinje, iskoristile i došle do izjednačenja. Toft se ponovo "razbranila" i omogućila eksplozivnije akcije svojim saigračicama.

U utakmici koja je imala veliki ulog ušli smo u neizvesnu završnicu.

Sve do poslednjeg minuta su izabranice selektora Ljubomira Obradovića imale gol zaostatka, pre nego što je u heroinu ponovo izrasla Kristina Ličšević. Na 40 sekundi do kraja je pogodila za 26:26, Srbija uspela da se odbrani do kraja i dođe do velikog boda.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Pop-Lazić sa šest golova, po pet su postigle Liščević i Stoiljković, dok je Lavko četiri puta zatresla mrežu protivnica. Tomaševićeva je zabeležila dvocifren broj odbrana.

U redovima danske istakle su se Jorgensen sa šest i Jensen sa pet golova.


Komentari