E ,TO JE STAV! IDEMO DA POBEDIMO HRVATE I FRANCUZE, neka na terenu dokažu da su bolji! Legendarni Ratko Nikolić ne zazire od...

    foto: RSS
    Podeli
  • E ,TO JE STAV! IDEMO DA POBEDIMO HRVATE I FRANCUZE, neka na terenu dokažu da su bolji! Legendarni Ratko Nikolić ne zazire od...

Rukometna reprezentacija Srbije u četvrtak je dobila protivnike na Evropskom prvenstvu 2022. a “orlovi” nisu imali mnogo sreće na žrebu u Budimpešti.

Selekcija Tonija Đerone igraće u grupi C sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.

Direktor rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić u izjavi za MONDO rekao je da je grupa u kojoj su “orlovi” najjača na predstojećem Evropskom prvenstvu 2022.

"Teška grupa definitivno. Mi se ne opterećujemo. Ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo, tako će biti i na ovom Evropskom prvenstvu. Biće veoma teško. Hrvati uvek dobri, a igramo ponovo sa Francuzima, gde sigurno neće biti lako. Ali na EP nema lakih protivnika. Idemo da igramo najbolje što možemo", poručio je legendarni pivotmen i prvi kapiten orlova.

Grupa C igraće se u Segedinu, a protivnici će imati mnogo motiva protiv Srbije. O rivalstvu Srbije i Hrvatske ne treba trošiti reči, a rukometaši Francuske sigurno će želeti da se revanširaju “orlovima” za remi i poraz u kvalifikacijama.

"Sigurno da će biti motivisani. Ali sada nas svi respektuju, tako da neće biti lako ni nama ni njima", istakao je Nikolić.

Utisak je da je Ukrajina u ovoj grupi apsolutni autsajder, da li će ona moći da nekom pomrsi račune u borbi za jedno od dva mesta koje vode u narednu fazu?

"Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Tako da se ne treba da se opuštamo ni protiv Ukrajine", zaključio je Nikolić.

Komentari