LEGENDARNI HRVAT DUVNJAK SE PLAŠI SRBIJE! Uvek su imali sjajne igrače, a sada ih je Španac posložio! BIĆE TO MEČ ZA...

    foto: Printskrin/RSS
    Podeli
  • LEGENDARNI HRVAT DUVNJAK SE PLAŠI SRBIJE! Uvek su imali sjajne igrače, a sada ih je Španac posložio! BIĆE TO MEČ ZA...

Hrvatski rukomet posle korone se ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima, naročito na reprezentativnoj sceni. Istorijski neuspeh i 15. mesto na SP u Egiptu, a onda i eliminacija u kvalifikacijama za Olimpijske igre su i te kako uzdrmali komšije.

Otišao je veliki Lino Červar, a na klupu je došao Hrvoje Horvat, koji je startovao katastrofalno, jer baš on nije odveo Hrvate u Tokio, gde su godinama ranije bili.

Zbog toga i ne čudi što ozbiljnije nego ikada pristupaju pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se u januaru naredne godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Hrvati se nalaze u "grupi smrti" sa Srbijom, Ukrajinom i Francuskom. Izabranici Tonija Đerone, koji su pod njegovim vođstvom napravili spektakularne rezultate upravo pobedom i remijem protiv "trikolora", izborili su plasman kao pobednici grupe upravo ispred aktuelnih olimpijskih šampiona.

Međutim, legendarni hrvatski rukometaš i godinama lider reprezentacije Domagoj Duvnjak ne vidi "orlove" kao veliku opasnost na EP, ali dosta vremena je posvetio priči o meču u Segedinu, koji je na programu 15. januara 2022. godine.

- U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani - rekao je on za portal index.hr.

Duvnjak je nedavno potpisao ugovor s Kilom i nastupaće za nemačkog giganta do leta 2024, čime će obeležiti čitavu deceniju u istom dresu. O kvalitetu "orlova" on kaže...

- Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobedili Francusku kod kuće, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica - rekao je Duvnjak.

Novosti

Komentari