ATP ČINI SVE DA OMALOVAŽI NOVAKA! FEDERER 19 PUT OSVOJIO NAGRADU ZA... Ljudi, pa za nju niko nikad nije čuo - SMEŠNO!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ATP ČINI SVE DA OMALOVAŽI NOVAKA! FEDERER 19 PUT OSVOJIO NAGRADU ZA... Ljudi, pa za nju niko nikad nije čuo - SMEŠNO!

ATP više i ne krije da im je Rodžer Federer najomiljeniji teniser, najnovija odluka to definitivno potvrđuje.

Jedan od najboljih tenisera sveta Rodžer Federer večeras je dobio zvanično priznanje od strane ATP za "najomiljenijeg igrača" u protekloj sezoni, a sve na osnovu glasova navijača. Švajcarac je ovu nagradu osvojio 19. put u karijeri.

Zanimljivo je da Rodžer nije nastupao u većem delu sezone zbog povrede, ali to nije sprečilo navijače da glasju za njega.

Nema sumnje da Novak Đoković u ovom aspektu neće moći da ga sustigne, ali se nadamo da će već krajem januara Federer Srbinu gledati u leđa kada je ono najbitnije u pitanju - broj osvojenih grend slemova.

Rodžer Federer je 16. na ATP listi. I to zahvaljujući korona-pravilima, o čuvanju starih bodova. Da se računaju samo oni u 2021. godini, ne bi bio među 500 najboljih. Ne zato što ga neko ne voli, već zato što je u godini na izmaku odigrao ukupno 13 mečeva.

E, sad, ostaje pitanje, kako je to ATP zaključio da uopšte predloži da Rodžer bude najomiljeniji teniser u ovoj teniskoj sezoni, "kada ga je retko ko video"... prava je enigma.

Jer, on je u 2021. na teniskim terenima viđen samo u Dohi (gde je pobedio Danijela Evansa, pa izgubio od Nikoloza Basilašvilija), viđen je potom u Ženevi gde ga je odmah porazio Pablo Anduhar, zatim je viđen na Rolan Garosu, gde je nije uspeo da se probije među osmoricu najboljih usled predaje meča Mateu Beretiniju, potom ga se dva dana "nagledala" publika u Haleu, jer je u drugom kolu izgubio od Feliksa Ože-Alijasima, a teniski sladokusci nisu mogli da ga vide na terenima još od prvih dana jula, kada je porazom od Huberta Hurkača završio s nastupima na Vimbldonu već u četvrtfinalu. I, posle toga više nije igrao u 2021. Ali, i to malo nastupa bilo je dovoljno da ga ATP predloži za nagradu "najomiljeniji teniser godine", ma koliko to bilo van svakog smisla, imajući u vidu da je za celu godinu - Federer bio na pet turnira.

U dubl konkurenciji francuski teniseri Pjer-Ig Erber i Nikolas Mau dobili su priznanje u izboru navijača.

Novosti

Komentari