BOMBA! IVANIŠEVIĆ NA KLUPI SRBIJE, POTREBNO JE SAMO DA NOVAK KAŽE DA! Šta reći, možda ovo i nije tako loše - šta mislite?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOMBA! IVANIŠEVIĆ NA KLUPI SRBIJE, POTREBNO JE SAMO DA NOVAK KAŽE DA! Šta reći, možda ovo i nije tako loše - šta mislite?!

Goran Ivanišević na klupi srpske teniske reprezentacije? Scenarij koji bismo lako mogli videti odmah iza Nove godine. Prilika za neočekivani angažman otvara se u ATP Kupu, ekipnom takmičenju koje će se početkom sezone održati u Sidneju, a na koje neće doputovati Viktor Troicki.

On je za Žurnal.rs izjavio da "verojatno neće ići" u Australiju jer se "selektor na tom turniru ne pita puno", što znači da bi se selektorska klupa mogla preseliti u ruke prvog igrača. To je Novak Đoković, koji se nalazi na popisu igrača, i premda još nije otkrio je li se cepio i namerava li putovati u Australiju,

Prema pravilima ATP Kupa, Đoković u konsultaciji s ostalim članovima reprezentacije može odrediti i drugog selektora, trenera koji mora biti iste nacionalnosti, no tamo gde to nije moguće, dozvoljene su i iznimke. Bude li Đoković na klupi hteo Ivaniševića, koji bi s njim trebao da putujei na australijsku turneju, ne treba sumnjati da će ATP odobriti iznimku.

ATP Cup igra se od 1. do 9. januara. Budući da su se reprezentacije na njega kvalifikovalee na temelju plasmana prvog igrača, turnir u Sidneju proteći će bez aktualnog svetskog viceprvaka Hrvatske. Poslednja ekipa koja je "upala" na listu 16 učesnika su Sjedinjene Američke Države, čiji broj jedan Tajlor Fritc drži 23. mesto.

Zahvaljujući Cicipasu (4.) i Basilašviliju (22.), nastupaju i Grčka i Gruzija, Jedina pozivnica otišla je domaćinu Australiji.

Jutarnji.hr

Komentari