NOVAK NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA! Kecmanović je već tu, a stižu i tri brutalna klinca!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • NOVAK NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA! Kecmanović je već tu, a stižu i tri brutalna klinca!

Marko Topo iz Nemačke, Marko Maksimović iz BiH i Nikola Đošić iz Švajcarske su momci o kojima će se tek pričati u budućnosti

Ima li straha za srpski tenis, kada Novak Đoković kaže dosta je?! Naravno, teško da će iko moći da dostigne ono što je uradio najbolji teniser na planeti, ali za budućnost srpskog tenisa ne treba da brinemo.

Miomir Kecmanović već beleži sjajne rezultate i od njega tek treba očekivati ono najbolje. Hamad Međedović takođe ima lepu perspektivu. Ono što posebno raduje, jeste činjenica da su trojica mladih Srba rođenih van Srbije odlučili da igraju pod njenom zastavom.

Marko Topo rođen je u Nemačkoj, u Minhenu, gde je i počeo da trenira tenis. Mogao je da igra za zemlju u kojoj se rodio, međutim izabrao je Srbiju. Ima 18 godina i pokazuje veliku radnu etiku, koja bi mogla da mu donese blistavu karijeru. Ranijih godina trenirao je u SC "Novak" u Beogradu i očigledno je pronašao sebe u Srbiji. Započeo je profesionalnu karijeru i trenutno zauzima 756. mesto na ATP listi. Pošto je uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Minhenu, koji je kategorije 250, sasvim je realno očekivati da narednog ponedeljka ostvari skok od 100 mesta.

Marko Maksimović, rođen u Doboju, u Republici Srpskoj, odnosno BiH, ima samo 16 godina. Za njega kažu da je jedan od najvećih talenata u evropskom tenisu. Da je to stvarno tako najbolje pokazuje podatak da je prošle godine osvojio masters u Monte Karlu u svom uzrastu. Kao i njegov uzor Novak Đoković. Poslednjih nedelja trenirao je sa Novakom u Beogradu i konačno prelomio, u budućnosti će igrati pod zastavom i grbom Srbije.

Najmlađi od mladih srpskih lavova jeste Nikola Đošić. Rođen je u Cirihu u Švajcarskoj i trenutno je u procesu dobijanja srpskog državljanstva. On ima samo 14 godina i šampion je Evrope u svom uzrastu. I za njega kažu da je rođeni talenat i da bi predanim radom mogao mnogo. Ako se zna da su prvaci Evrope kao klinci bili Monika Seleš i Novak Đoković, onda je jasno šta treba očekivati od mladog Nikole Đošića u budućnosti. Igrao je nedavno na Srbija openu, a kao i Marko Maksimović trenira u SC "Novak" na Dorćolu.

Kurir

Komentari