NOVAK JASAN, BIĆU TRENER, NARAVNO! NEĆU ZNANJE DA NOSIM U GROB! E, sada da Srbija do tada iznjedri neko novo "čudo od tenisera" i da opet vladamo...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JASAN, BIĆU TRENER, NARAVNO! NEĆU ZNANJE DA NOSIM U GROB! E, sada da Srbija do tada iznjedri neko novo "čudo od tenisera" i da opet vladamo...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da se veoma raduje ulozi trenera u budućnosti, kao i da mu je drago što je već počeo da prenosi znanje na druge.

Na pitanje da li može da se zamisli kao trener Danila Medvedeva kada Rus bude veteran, Đoković je odgovorio:

„Ha-ha. Mislim, ako bih bio njegov trener, ne bih imao mnogo posla. Šalim se. On je jedan od najboljih tenisera sveta u ovom trenutku, a ako ga zdravlje bude služilo, biće u vrhu godinama i osvojiće još slemova. U to nema sumnje“.

Potom je Novak rekao da vidi sebe kao trenera u budućnosti.

„Volim stvarno ovaj sport. Ne volim ga samo onda kada pobeđujem – volim ga kada sam sa svojom decom na terenu, kada ga gledam na televiziji ili uživo, i kada pokušavam da prenesem svoje iskustvo i znanje novim generacijama u Teniskom centru Novak kojem sam jako posvećen“, kaže Đoković i dodaje:

„Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije. Znanje može da bude kletva, ako ga ne upotrebljavaš. Mislim, jeste upotrebljivo za mene, ali šta ću s tim posle, da ga nosim u grob i da kažem ’bio sam najbolji’, a da niko posle mene nema te informacije iz mog života, filozofije, metodologije rada, pristupa“.

Svetski broj jedan ističe da mu je drago što je krenuo tim putem dok je još aktivan teniser.

„Nikada nije kasno, a nikada nije ni rano. Za mene je to logičan sled stvari u životu, da to prenesem na nekog drugog. Vidim se u različitim ulogama u budućnosti, drago mi je da mogu da se razvijam i kao trener“.

Glavni fokus sada je ipak na terenu. Posle kratkog slavlja zbog trofeja u Bersiju, Novak ide u Torino, gde je na programu Završni masters od 14. do 21. novembra.

„U naručju najmilijih (ću proslaviti titulu u Parizu). Tu su mi žena i deca. Imamo neku tortu lepu, pa ćemo malo da se zasladimo i da pustimo neku lepu muziku, da proslavimo pre nego što otputujemo dalje“, kaže Novak i dodaje:

„Tenis je takav sport da brzo mora da se okrene novi list, da se usredsrediš na naredni izazov, a to je sada Torino za nekoliko dana. Nema mnogo vremena za slavlje i analizu istorijskih uspeha. To ostavljam drugima. Ne dozvoljavam sebi da se previše opustim… Ovo malo glupo zvuči, naravno da gledam da se opuštam, to je važno, ali ne želim previše da slavim jer brzo dolazi novo takmičenje. Ja to svesno biram, nemam nikakav pritisak da nastavim da igram, ali imam podršku koja mi mnogo znači

Sportklub

Komentari