NEMCI SU RAČUNALI NA NJEGA, ALI ON JE IZABRAO SRBIJU - ZBOG NOVAKA! Marko Topo je budući broj 1 belog sporta!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • NEMCI SU RAČUNALI NA NJEGA, ALI ON JE IZABRAO SRBIJU - ZBOG NOVAKA! Marko Topo je budući broj 1 belog sporta!

Mladi teniser Marko Topo predstavlja budućnost srpskog tenisa. Momak rođen u Nemačkoj odlučio je da još pre punoletnstva promeni zemlju za koju nastupa.

Mladi teniser je dobio specijalnu pozivnicu organizatora kao jedan od najtalentovanijih igrača u našoj zemlji i na Serbia openu prvi put zaigrao na nekom ATP turniru.

Najmlađi teniser na Serbia open turniru, dobitnik vajld karte Marko Topo, izgubio je od Federika Corije sa 2:1 u setovima (6:4, 2:6,0:6).

- Ovo je moje prvo iskustvo na ATP turinu. Neverovatno je da sam ovde, da igram sa velikim igračima, sa Federikom. U prvom setu sam dobro igrao, imao kontrolu, servirao dobro, bio sam u vodećoj poziciji na terenu. U drugom setu sam osetio gubitak energije, imao sam bolove u leđima, možda sam previse razmišljao i moja igra je popustila. On je solidno igrao do kraja i na kraju pobedio, zaključio je Marko.

Topo od nedavno trenira u Teniskom centru Novak. Smatra da je za njega neverovatna stvar što trenira u prestonici Srbije i ima mogućnost da vežba sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

'- On je moj idol, on je najveći naš sportista i osećam se ponosno. Nakon meča mi je čestitao i zahvalan sam da imam priliku da kroz vajld kard budem ovde.

Marko Topo rođen je u Minnehu a sa šest godina počeo je da igra tenis. Odlučio je da igra za Srbiju jer, kako je naveo, osetio je da je Srbija njegov dom. Sadašnji trener mu je Boris Bošnjaković, a od pre dve nedelje rade u Srbiji.

O Novaku je govorio u superlativu.

- Kad sam počeo da igram, Novak je bio najbolji sportista u našoj zemlji, učinio je puno za naš sport, neverovatno je da je već 12 godina u teniskom vrhu. Zahvalan sam što imam priliku da pričam sa njim i treniram u njegovom centru.

Izjavio je da se nada da će uskoro igrati i profesionalne turnire, s obzirom na to da ima 17 godina.

- Sledeći turnir za mene je Roland Garros za juniore. Radujem se što ću igrati juniorske grend slemove i kombinovaću ih sa fjučersima i challengerima. Nakon juniorskih turnira, radujem se što ću igrati i profi turnire. San svakog tenisera je da bude broj 1 i to je i moj cilj, zaključio je Topo.

Novosti

Komentari