CICIPAS JASAN, NE POSTOJI VIŠE VELIKA TROJKA, VEĆ SAMO JEDAN NAJVEĆI - NOVAK! Medvedev, Zverev i Ja smo možda sledeći, ali...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • CICIPAS JASAN, NE POSTOJI VIŠE VELIKA TROJKA, VEĆ SAMO JEDAN NAJVEĆI - NOVAK! Medvedev, Zverev i Ja smo možda sledeći, ali...

Grčki teniser i treći reket sveta Stefanos Cicipas istakao je da bi on mogao biti član buduće velike trojke, ali i to da trio Đoković-Federer-Nadal više nije aktuelan već da jedan igrač dominira.

- Trenutno postoji jedan velikan, to je Novak Đoković. On je i dalje najbolji teniser sveta. Iza njega smo Medvedev, Zverev i ja. Možda bismo nas trojica mogli da budemo sledeća Velika trojka. Čvrsto verujem u to da smo nas trojica, posle Novaka, najbolji - ocenio je Grk.

On se osvrnuo i na Novakove godine (34), kao i na to do kada će igrati.

- Niko to ne zna. Siguran sam da će se još boriti za velike titule. U tenisu se dešavaju stvari koje niko nije očekivao. Da li ste mislili da će Federer igrati sa 40? Nisam ni ja. Ali uveren sam da će se vratiti na teren - rekao je Cicipas.

Grk iza sebe ima jedno grend slem final – u borbi za titulu na Rolan Garosu je ove godine izgubio upravo od Novaka.

- Nivo na tim turnirima je neverovatno veliki. Svaki igrač iz Top 10 može do titule. Tenis je napredovao, morate da obratite pažnju na svaki detalj. Poenta je da sačuvate što više energije za naredne mečeve. Đoković je to pokazivao kroz celu karijeru, Medvedev sada na US openu - zaključio je Cicipas.

SD

Komentari