IDEEMOOO NOLE! ĐOKOVIĆ UPISAO 1.000 POBEDU I NOVO FINALE RIMA! Neka se spremi Cicipas!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • IDEEMOOO NOLE! ĐOKOVIĆ UPISAO 1.000 POBEDU I NOVO FINALE RIMA! Neka se spremi Cicipas!

Novak Đoković savladao Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:4, 6:3 i plasirao se u finale mastersa u Rimu. Pobedom naš as je zabeležio 1.000 pobedu. U borbi za svoju šestu titulu na ovom turniru Novak će igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Finale je na programu u nedelju od 16.00.

Novak je ispisao još jednu stranicu istorije, ostvario je 1.000 pobedu na ATP turu i postao jedan od retkih kome je to pošlo za rukom. Meč protiv Norvežanina doneo je sigurnu igru našeg tenisera, Rud je parirao koliko je mogao, u par navrata uspeo je da zapreti, ali ipak nedovoljno da ozbiljnije ugrozi trijumf našeg asa.

Novak je maksimalno skoncetrisano ušao u meč. Odmah je napao servis protivnika i stigao do ranog brejka. Rud nije uspeo da se oporavi gubi i naredni servis i naš teniser ekspresno dolazi do prednosti od 4:0.

Norvezanin je konačno uspeo da "opusti" ruku i za njega je tek počeo meč. Krenuo je u nadigravanje sa Novakom, uspeo je da vrati jedan brejk, u momentu kada je naš teniser servirao za set. Narednu šansu na svoj servis Đoković koristi i dobija prvi set sa 6:4.

Ravnopravna borba u drugom setu. Teniseri su uspevali da sačuvaju svoj servis, sve do sedmog gema. Tada je Novak napao servis protivnika stigao do dve vezane brejk prilike, koje nije iskoristio. U najdužem meču u gemu potom su oba tenisera propustila po još jednu brejk, odnosno gem loptu, da bi naš as četvrtu šansu uspeo da iskoristi i dođe do prednosti.

Potom je Novak lako potvrdio brejk, a na servis protivnika stavio tačku na ovaj meč - 6:3 u drugom setu.

Novak će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipaca koji je u prvom polufinalu savladao Aleksandra Zvereva sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). Finale je na programu u nedelju od 16.00 časova.

RTS

Komentari